1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TMK ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER
TMK ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER

TMK ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER

Türk Maarif Koleji (TMK) Dağcılık Kulübü yarın, AKUT (Arama Kurtarma Derneği) kurucu üyesi ve başkanı, dağcı-yazar Nasuh Mahruki’yi misafir edecek.

A+A-

Türk Maarif Koleji (TMK) Dağcılık Kulübü yarın, AKUT (Arama Kurtarma Derneği) kurucu üyesi ve başkanı, dağcı-yazar Nasuh Mahruki’yi misafir edecek.

TMK’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Genç İş Adamları Derneği ve İntergaz’ın sponsorluğunda gerçekleşecek etkinliğin amacı, TMK’nın 50’nci yılında,  öğrencilere kişisel gelişim, kendini tanıma, hedef odaklılık, kararlılık ve disiplin konularında motivasyon sağlamak.

Mahruki, Perşembe günü saat 10.15’te TMK Rauf R.Denktaş Kültür Salonu’nda gerçekleşecek etkinlikte öğrencilere “Hayatın içinde kendi yerinizi arayın, kendi Everest’inize tırmanın” konulu seminer verecek.

Seminer sonrasında Mahruki isteyen öğrenciler için kitabını da imzalayacak.

NASUH MAHRUKİ KİMDİR

Açıklamada Nasuh Mahruki’yle ilgili şu bilgilere yer verildi:

“Arama Kurtarma Derneği – AKUT kurucu üyesi ve başkanı, Ulusal Güvenlik ve Stratejik Araştırmalar Derneği – UGSAD, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Sualtı Araştırmaları Derneği – SAD, Gezginler Kulübü üyesi ve Ortak İdealler Derneği kurucu üyesi olan; çeşitli gazete ile dergilerde köşe yazarlığı yanında çeşitli televizyon kanallarında belgesel programları hazırlayan Nasuh Mahriki, Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk; dünyadaki ilk Müslüman dağcı ve Yedi Zirveler projesini tamamlayan dünyanın en genç dağcısı oldu.

8000 metreden yüksek Cho Oyu, Lhotse ve K2 dağlarına oksijen desteği olmadan tırmandı. 15 yıl aradan sonra Everest Dağı’na bir kez daha tırmandı. Türkiye, İran, Pakistan, Hindistan, Nepal, Sıkkım, Tibet, Bhutan ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde motosiklet seyahatleri yaptı.

Mahruki, liderlik, takım çalışması, kişisel gelişim, kendini tanıma, hedef odaklılık, kararlılık, disiplin, risk yönetimi gibi konularda motivasyon konuşmaları ve seminerler düzenliyor.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.