1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "TMK’YA BAŞVURULARI NE AFAROZ, NE BÜYÜ ENGELLEYEBİLİYOR"
"TMK’YA BAŞVURULARI NE AFAROZ, NE BÜYÜ ENGELLEYEBİLİYOR"

"TMK’YA BAŞVURULARI NE AFAROZ, NE BÜYÜ ENGELLEYEBİLİYOR"

Fileleftheros ekonomik kriz nedeniyle Rumların KKTC’deki eski mallarını satmak için Taşınmaz Mal Komisyonu’na (TMK) başvurmalarının engellenemediği belirterek, “göçmenlerin ‘Tazminat Komisyonu’na başvuruları engellemeye ne aforozlar ne de büyüler yardımcı

A+A-

BİNLERCE GAYRI MENKULE DEĞER TESPİTİ YAPILIYOR

Fileleftheros ekonomik kriz nedeniyle Rumların KKTC’deki eski mallarını satmak için Taşınmaz Mal Komisyonu’na (TMK) başvurmalarının engellenemediği belirterek, “göçmenlerin ‘Tazminat Komisyonu’na başvuruları engellemeye ne aforozlar ne de büyüler yardımcı oluyor” vurgusunu yaptı.

Gazete, “‘Komisyon’a Sırt Çevirin... Meclis ve Kurum Satış Taleplerinin Artmasından Korkuyor” başlıklı haberinde Kıbrıs Türk medyasında, başvuruların 2 bin 500’ün üzerinde olduğu haberleri yayınlandığını hatırlatarak, Rum Meclisi “Göçmenler” Komitesi ile “Zararın Eşit Paylaşımı Kurumu”nun, TMK’ya son zamanlarda artış gösteren başvuruların önünü almak için hareketlerini koordine ettiğini yazdı.

Rum Meclisi “Göçmenler” Komitesi Başkanı Skevis Kukuma’nın, “Zararın Eşit Paylaşımı Kurumu”ndan Rum “Göçmenlerin” yaşadığı sorunların giderilmesi yöntemlerini araştırmasını istediğini yazan gazete “Kurum” Başkanı Akis Puros’un Kukuma’ya verdiği cevabı şöyle aktardı:

“Göçmenler, Kooperatif Merkez Bankası’na (Merkezi Kurum Kredileri) kredi ödemelerini yapamadıklarından, elbette işgal bölgelerinde malı olan çok sayıda kişi elbette ekonomik sorunlarını çözmek için mallarını satmak üzere işgal bölgelerindeki tazminat komisyonuna başvuracak. Bu nedenle, devletin diğer birimleriyle birlikte caydırma yöntemleri bulunmalıdır.”

BİNLERCE GAYRI MENKULE DEĞERİ TESPİTİ YAPILIYOR

Aynı gazete Rum Tapu ve Kadastro Dairesi’nin, taşınmaz mal, kanalizasyon ve belediye vergilerinin adil yapılabilmesi için, bugüne kadar değer tespiti yapılmayan on binlerce konutun değer tespiti çalışmalarına bu hafta itibarıyla başlayacağını haber verdi.

Gazete edindiği bilgilere dayanarak değer tespitlerinin daire personeli tarafından yerinde görülerek değil, taşınmaz sahiplerinin dolduracağı beyanlar ve ihaleye çıkılarak elde edilecek havadan fotoğraflar kullanılarak yapılacağını, personele ilgili eğitimin verildiğini yazdı.

Politis ise haberi “33 Yıldır Yapılmayanın 13 Ayda Bitirilmesi Gerekiyor” başlığıyla yansıttığı haberinde, Rum yönetiminin 33 yıldır ihmal ettiği taşınmaz mal değer tespitlerinin, Troyka ile yapılan karşılıklı uzlaşı memorandumunun gereği olarak 13 ayda tamamlanması gerektiğini yazdı.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.