1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ: “SUÇLU TARAF BİR KEZ DAHA ÖDÜLLENDİRİLDİ”
TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ: “SUÇLU TARAF BİR KEZ DAHA ÖDÜLLENDİRİLDİ”

TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ: “SUÇLU TARAF BİR KEZ DAHA ÖDÜLLENDİRİLDİ”

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) verdiği kararı eleştirerek, “Suçlu taraf bir kez daha ödüllendirildi” dedi.

A+A-

TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ: “SUÇLU TARAF BİR KEZ DAHA ÖDÜLLENDİRİLDİ”

 Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) verdiği kararı eleştirerek, “Suçlu taraf bir kez daha ödüllendirildi” dedi.

Derneğin Basın Sözcüsü Celal Bayar yaptığı yazılı açıklamada,  Bizans oyunu ve haçlı zihniyetinin bir kez daha galip geldiğini söyleyerek, “Güvenmek istediğimiz uluslararası ve insan hakları savunucusu Avrupa bir kez daha Rum ve Yunan şantajına boyun eğdi” dedi.

AİHM’in, 1974 Mutlu Barış Harekâtı nedeniyle Türkiye’yi mahkûm ettiğini ve 90 milyon Euro para cezasına karar verdiğini anımsatan Bayar, 40 yıl aradan sonra, böylesi bir mahkeme ve ünlü yargıçların, nasıl “tek taraflı” karar alabildiğini sorudu.  Benzer durumun 2004’den sonra da görüldüğüne işaret eden Bayar, şöyle devam etti:

“BM’nin taraf olduğu çözüm için milyonlar harcadığı ve geçenlerde ‘Kıbrıs BM Barış Gücü’nün 50. Yılının’ kutlandığı çözüm çabalarının hızlandığı bir zamanda Türk tarafı cezalandırılıyor ve biz masada müzakereye devam ederek sonuç bekliyoruz.”

Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ın “adamlar ta baştan bizi mahkum sayıyorlar” dediğini anımsatan Bayar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Darbe ile öldürülmek istenen Makarios BM’de Türkiye’yi Garantör olarak müdahale etmeye davet etmedi mi? Sampson “Helen Cumhuriyeti” ilan etmedi mi? Hatırlamadılar, araştırmadılar, sormadılar. Ya Kanlı Noel, Kumsal, Ayvasıl, K. Kaymaklı, Taşkent, Muratağa, Sandallar ve Atlılar katliamları… Gerek BM Barış Gücü ki 1974’den önce Ada’da görevli idi. Gerekse AB ve çeşitli ülkelerin Büyükelçilikleri ajanları bunları bilmiyor mu, görmüyor mu? Bu uluslararası toplum 50yılı aşkın Kıbrıs Sorununu görmezden gelirken Rum’un katliam yaparak gasp ettiği “Kıbrıs Cumhuriyeti’ni hala meşru hükümet olarak tanıyabiliyorlar.

Rum Bizans oyununu devam ettiriyor. Çabuk hırsız oyununu oynuyor. Dünya da buna inanıyor. Daha dün Disi’nin AP Milletvekili Eleni Theoharus itiraf etti ‘Bir yandan Türk politikasını etkisiz hale getirirken, diğer yandan da çözüm istediğimiz konusunda AP’yi ikna ettik’ demiştir.”

“Kıbrıs konusunda haklı taraf biziz” diyen Bayar, gerçeklerin ortada olduğunu söyledi.

Rumların ne yaparsa yapsın, amacına ulaşamayacağını vurgulayan Bayar, bu gerçekler ışığında artık birlik içinde hareket edilip dik durması gerektiğini kaydetti.

Bayar, şehit kanları ile kurulan Devlete sahip olmak için çok çalışılması gerektiğine dikkat çekti.

BAŞSAĞLIĞI

Bayar,  Anavatan Türkiye’de meydana gelen maden kazasına da değinerek, “kaza nedeniyle en derin üzüntülerimizi bildirir, ölenlere tanrıdan rahmet yaslı Türk milletine başsağlığı dileriz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.