1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ’NDEN İKİ TOPLUMLU DAĞ VE DENİZ PANAYIRINA TEPKİ
TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ’NDEN İKİ TOPLUMLU DAĞ VE DENİZ PANAYIRINA TEPKİ

TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ’NDEN İKİ TOPLUMLU DAĞ VE DENİZ PANAYIRINA TEPKİ

TMT Gazimağusa halkının Rumlarla birlikte dağ ve deniz panayırı (Kataklismos) kutlayacak olmasına tepki gösterdi.

A+A-

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Gazimağusa halkının Rumlarla birlikte dağ ve deniz panayırı (Kataklismos) kutlayacak olmasına tepki gösterdi.

TMT Mücahitler Derneği Yönetim Kurulu’nun konuyla ilgili bugün yayınladığı açıklamada, “Kıbrıs Türk halkına soykırım uygulayan, diri diri insanlarımızı mezara gömen, hastanedeki insanlarımızın kanlarını alarak ölüme mahkum eden... Gazimağusa Türk halkını surlar içinde insanlık  dışı koşullarda yaşamaya mahkum eden ‘en iyi Türk ölü Türk’tür’ diyen bu azılı düşmanlarımız şimdi dost mu oldu?” denildi.

Ortak etkinliğe zemin hazırlayıp, izin verenlerin gerçekleri bilmemesinin mümkün olmadığı iddia edilen açıklamada, “Gazimağusa Türk halkı  böylesine bir etkinliği benimseyemez ve hoşgörülü ile de karşılayamaz.” denildi.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Masada devam eden görüşmelerde Kıbrıs Türk halkını hâlâ daha eşit bir taraf olarak görmeye tahammül edemeyen her fırsatta bizleri aşağılamaya çalışan zihniyete sahip insanlarla ortak etkinlikte bulunmanın Kıbrıs Türk halkına hiçbir yararı olmadığı dikkate alınarak bu ve buna benzer etkinliklere asla fırsat verilmemelidir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.