1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TMT: “ZORLA İYİMSER HAVA ESTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
TMT: “ZORLA İYİMSER HAVA ESTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

TMT: “ZORLA İYİMSER HAVA ESTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Bora, Kıbrıs sorunu çözüm sürecinde zorla iyimser hava estirilmeye çalışıldığını savunarak, Rum’un tutum ve davranışları nedeniyle iyimser havayı teneffüs etmenin mümkün olmadığını belirtti.

A+A-

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmz Bora, Kıbrıs sorunu çözüm sürecinde zorla iyimser hava estirilmeye çalışıldığını savunarak,  Rum’un tutum ve davranışları nedeniyle iyimser havayı teneffüs etmenin mümkün olmadığını belirtti.

Bora, “Kıbrıs sorununun yanıltıcı güven artırıcı önlemlerle ve açılan kapıların sayısını artırmakla çözülemeyeceği gibi ortak etkinlikleri artırarak da Kıbrıs sorunu çözüme kavuşturulamaz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Bora, konuyla ilgili açıklamasında, iki lider iyimser bir hava yaratmaya yönelik söylemler ortaya koyarken, “garantiler kabul edilemez; Rumlar Karpaz’a yerleşmeli ve Maraş’ın Ercan’a bağlanması kabul edilemez” gibi Rum söylemleriyle sürecin başarısızlığa mahkum edildiğini savundu.

Bora, Kıbrıs Türk halkının hazır bulunmadığı BM toplantılarında alınan kararlara bağlı ve AB’yi devreye sokarak Kıbrıs sorununun çözüme kavuşturulamayacağını aksine sorunun  daha da çıkmaza sürükleneceğini kaydetti.

Bora, “Kıbrıs Türk halkının hazır bulunmadığı BM toplantılarında alınan kararlarla ve AB’yi devreye sokarak, Kıbrıs sorununun çözüme kavuşturulamayacağı gibi görüşlerle sorunun daha da çıkmazlara sürükleneceği aşikardır” dedi.

Yılmaz Bora, Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden, iki bölgelilikten ve devletinden  asla vazgeçemeyeceğine vurgu yaptı.

Rum’un tutumu nedeniyle  çözüme ulaşılamayacağını apaçık ortada olduğunu savunan Bora, sürdürülen görüşmelerde bahsedilen yakınlaşmaların neler olduğunu bilmek istediklerini ifade etti.

Bora, Rum tarafının değişmeyen görüş ve tutumları karşısında  KKTC’nin süratle tanınması için seferberlik ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.