1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TMT’NİN İLK BAYRAKTARI ALBAY RIZA VURUŞKAN ANILDI
TMT’NİN İLK BAYRAKTARI ALBAY RIZA VURUŞKAN ANILDI

TMT’NİN İLK BAYRAKTARI ALBAY RIZA VURUŞKAN ANILDI

Vuruşkan, ölümünün 36’ıncı yıldönümü çerçevesinde bugün Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) ilk Bayraktarı, Kıbrıs Türkü’nün mücadelesinde köşe taşı olan Erenköy Direnişi’ne de komutanlık yapan Albay Rıza Vuruşkan, ölümünün 36’ıncı yıldönümü çerçevesinde bugün Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı okunması ve Vuruşkan için dua okunmasının ardından törende konuşmalar yapıldı. Sırasıyla Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Sekreteri Çetin Serez ve Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora tarafından yapılan konuşmaların ardından 35 kişiye 50. yıl anı madalyonu takdim edildi.

SEREZ

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Sekreteri Çetin Serez, konuşmasında, 1958’de TMT’nin kurulduğunu ve Albay Rıza Vuruşkan önderliğinde çalışmaya başlandığını anlatarak, zor şartlar altında birçok görev ifa edildiğini söyledi.

Serez Vuruşkan’ın özgeçmişini de okudu.

BORA

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora da, konuşmasında çok zor ve sıkıntılı geçen mücadele yıllarında fedakarlık yapanları minnet ve saygıyla anarak, bugün bulundukları yeri, varlıklarını yıllarca varoluş mücadelesi verenlere borçlu olduklarını kaydetti.

TMT’nin kuruluş süreci hakkında bilgi veren Bora, Kıbrıs Türk halkının her zaman TMT’nin yanında değil TMT olduğunu söyledi.

Bora Kıbrıs Türkü’nün Türkiyesiz var olamayacağını da vurgulayarak, yıl içerisinde gerçekleştirdikleri etkinlikleri anlatarak bu tür etkinliklerin gençlere yaşananları anımsatması açısından önemli olduğuna işaret etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.