1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOMA'NIN ADAYA GİRMEMESİ İÇİN GEREKİRSE GÜMRÜKTE BEKLERİZ
TOMA'NIN ADAYA GİRMEMESİ İÇİN GEREKİRSE GÜMRÜKTE BEKLERİZ

TOMA'NIN ADAYA GİRMEMESİ İÇİN GEREKİRSE GÜMRÜKTE BEKLERİZ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, halka verdikleri sözlere sadık olduklarını vurgulayarak, TOMA alımının yapılmaması için çalışacaklarını ve ülkeye girmemesi için gerekeni, gerekirse gidip gümrük kapısında durarak yapacaklarını söyledi.

A+A-

YORGANCIOĞLU: “TOMA ALIMININ YAPILMAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ.. ÜLKEYE GİRMEMESİ İÇİN GEREKENİ, GEREKİRSE GİDİP GÜMRÜK KAPISINDA DURARAK YAPACAĞIZ”

ÖZGÜRGÜN: “POLİSLE İLGİLİ YETKİNİN DOĞRUDAN SİYASETÇİLERE VERİLMESİ YANLIŞ.  KENDİ İÇİNDE  BAĞIMSIZ BİR YAPI KURULMALI”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, halka verdikleri sözlere sadık olduklarını vurgulayarak, TOMA alımının yapılmaması için çalışacaklarını ve ülkeye girmemesi için gerekeni, gerekirse gidip gümrük kapısında durarak yapacaklarını söyledi.

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hüseyin Özgürgün, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler(CTP/BG) Milletevkili  Tufan Erhürman’ın iç tüzüğe uyulması konusundaki uyarısına karşın,  Mecliste milletvekillerinin kürsüde  istediğini konuşabileceğini söyledi.

Polis terfilerini hakkıyla alanlar olduğunu da belirten Özgürgün, polisin şu anki yapısıyla ilgili sıkıntılar olduğunun bir gerçek olduğunu, polisle ilgili yetkinin doğrudan siyasetçilere verilmesinin yanlış olduğunu, kendi içinde  bağımsız bir yapı kurulması gerektiğini söyledi.

Terfi tayin mekanizması ele alınırken bunun bağımsız bir mekanizma tarafından düzenlenmesi gerektiğini belirten  Özgürgün, bununla ilgili öneriler dile getirdi. Kimsenin haksızlığa uğramayacağı şekilde bir yapı istediklerini belirten Özgürgün, siyasetçiyi de sıkıntıya sokmayacak şekilde düzenlenmesine destek olacaklarını kaydetti.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, muhalefetin konuşmasını en çok isteyen iktidarlardan birisi olduklarını söyledi. Kendi yaptıkları  yasa ve tüzüklere uymamalarının izleyenler tarafından  nasıl algılanacağını soran Yorgancıoğlu,  gerekirse tüzüklerle ilgili düzenleme yapılabileceğini,  iç tüzüğe uyulması gerektiğini, kimsenin “ben uymam” deme hakkı olmadığını belirtti.

Demokratikleşme ve sivilleşmenin önemine  işaret eden Yorgancıoğlu, sivilleşme ve demokratikleşmeden anladıklarının,  polisi  başbakana bağlamak değil, adaletli –demokratik mekanizmalar kurmak olduğunu kaydetti.

Halka verdikleri sözlere sadık olduklarını ifade eden Yorgancıoğlu, polis terfileri ve tomayla ilgili tedirginlik olduğunu, bunlar iktidarın sorumluluğunda olmasına rağmen bir yetkisizlik sorunu yaşandığını belirtti. Yorgancıoğlu TOMA alımının yapılmaması için çalışacaklarını ve ülkeye girmemesi için gerekeni, gerekirse gidip gümrük kapısında durarak yapacaklarını söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.