1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TONLARCA BALIĞI DENİZE DÖKTÜLER
TONLARCA BALIĞI DENİZE DÖKTÜLER

TONLARCA BALIĞI DENİZE DÖKTÜLER

İskele Boğaz’da denize tonlarca ölü balık döküldü! Önceki gün bir restoranın olduğu ve kokunca denize döküldüğü tahmin edilen balıklar

A+A-

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ve İskele Kaymakamlığının konuyla ilgili bilgilendirildikleri öğrenilirken, olay polise yansıdı. Dün akşam saatlerinde bölgede temizlik çalışmaları yapıldı.

Tonlarca ölü balık denize döküldü. İskele Boğaz Balıkçı Barınağı’nda denizin üzerinde yüzen içleri boşaltılmış ve pulları ayıklanmış balıklar büyük şaşkınlık yarattı. Önceki gün bir restorana ait oldukları ve koktukları için denize döküldükleri tahmin edilen balıklar büyük bir çevre kirliliği yaratırken bölgede kötü koku yayılması da büyük rahatsızlık yarattı. Konu, polise aktarıldı. Elde edilen bilgilere göre polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Konunun Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu’nun bilgisine getirildiği ve dün akşam saatlerinde temizleme çalışması başlatıldığı öğrenildi.

Tonlarca balık bir de ova tavşanı

İskele Balıkçılar Birliği Başkanı İsmail Beyoğlu bölgedeki bir restorana ait olduğu tahmin edilen balıkların neden denize döküldüklerini bilmediklerini ifade ederek, önceki gün aldığı bir telefonda 2-3 tane büyük ölü balığın denizde görüldüğünün kendisine aktarıldığını söyledi. Beyoğlu, ayrıca bir başka telefonla da denizde ölü ova tavşanının görüldüğünün haberini aldığını belirterek, İskele Boğaz Balıkçı Barınağı’na gittiğinde ise tonlarca ölü balığın denize atıldığını gördüklerini anlattı. Beyoğlu, “İlk önceleri balıkların zehirlenmiş olabileceğini düşündük. Ancak bu balıkların karnı açılmış ve pulları ayıklanmış vaziyette. Bölgede bir restoranın buzluğu bozulmuş ve balıkları kokuttukları için denize atmış olabilirler” diye konuştu. Beyoğlu, denize dökülen balıkların İstanbul Mücahitler Plajı’na kadar yayıldığını söyledi.

Dün akşam temizlik çalışması başlatıldı

65 cm’lik kuyruğu kesik mineri balığı, mercan, ıstakoz, sokan, sinarit gibi türlerin yanı sıra denize atılan balıklar arasında bir de ova tavşanının olduğunu ifade eden Beyoğlu, Avcılık ve Atıcılık Federasyonu’nun da devreye girdiğini ve polise şikâyette bulunduklarını söyledi. Beyoğlu, kendisinin Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ve İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğlu ile görüştüğünü belirterek, konuya duyarlılık gösteren yetkililerin devreye girerek dün akşam bölgede temizlik çalışması başlattıklarını vurguladı.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.