1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOP BAKANLAR KURULU’NDA
TOP BAKANLAR KURULU’NDA

TOP BAKANLAR KURULU’NDA

KKTC Avcılık Federasyonu’nun, büyük av sezonu açılmadan önce askeri yasak bölgelerin avlanmaya açılması için verdiği büyük uğraşlar sonuç verdi.

A+A-

Ahmet VAMIK 

KKTC Avcılık Federasyonu tarafından askeri yasak bölgelerin ava açılması için Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş ile yapılan görüşmeleri sonucunda gelen yanıt olumlu oldu.
 
Dün federasyona gönderilen yanıtta, Mesarya bölgesinden “B7” olarak adlandırılan Kırklar, Dilekkaya, Kırıkkale, Gaziler ve Doğu bölgesinden “B4” olarak adlandırılan Doğancı, Taşpınar bölgelerinin 17 Kasım günü 1 günlüğüne ava açılmasına Kolordu Komutanlığı tarafından izin verildiği açıklandı. Bakanlar Kurulu eğer bugün yapılan toplantıda olumlu karar verirse avcılar 17 Kasım günü bu bölgelerde avlanabilecekler. 

Saygıner, avcılara çağrıda bulundu

Avcılık Federasyonu Yürütme Kurulu Basın ve Propaganda Sorumlusu Tahir Saygıner, çarpık yapılaşmadan dolayı av alanlarının daraldığını, bu yüzden asker kontrolünde olan bölgelerin ava açılmasını talep ettiklerini ifade etti.
 
Bu bölgelerin ava açılması konusunda vermiş olduğu destekten dolayı KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş’a teşekkür eden Saygıner, Bakanlar Kurulu’ndan olumlu karar çıkmasının avcıların yüzünü güldüreceğini söyledi. Uzun zamandır bu bölgelerin asker kontrolünde olduğunu söyleyen Saygıner, avcılara çağrıda bulunarak, bunun bir deneme olduğunu ve bu bölgelerin sürekli ava açılması için avcıların çok dikkatli olması gerektiğini ifade etti.
 
Askeri rahatsız edici, rencide edici davranış sergilenmemesi konusunda uyarılarda bulunan Tahir Saygıner, avcılardan bu bölgelere yığılma olmaması konusunda ricada bulundu ve bölgede avlayacak avcıların gerekli güvenlik önlemlerini almalarını söyledi. 
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.