1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOP İÇİŞLERİ BAKANI’NDA
TOP İÇİŞLERİ BAKANI’NDA

TOP İÇİŞLERİ BAKANI’NDA

Baf Belediyesi’nin, Aşağı Baf’ta Müslümanların cami olarak kullandığı binaya “yasadışı” eklerin yapılmasının ardından meydana gelen sorunu çözmede sorumluluğu İçişleri Bakanlığı’na attığı, ancak eklerin kaldırılmasında ısrar ettiği ve Müslümanların ibadet

A+A-

Baf Belediyesi’nin, Aşağı Baf’ta Müslümanların cami olarak kullandığı binaya “yasadışı” eklerin yapılmasının ardından meydana gelen sorunu çözmede sorumluluğu İçişleri Bakanlığı’na attığı, ancak eklerin kaldırılmasında ısrar ettiği ve Müslümanların ibadet etmesi için başka bir uygun alanın bulunmasını önerdiği belirtildi.

Politis gazetesi “Top Hasikos’da... Baf Belediyesi Cami Konusunda Israr Ediyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, Baf Belediye Başkanı Savas Vergas’ın Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’a konuyla ilgili bir mektup gönderdiğini yazdı.

Habere göre Vergas mektubunda, Hasikos’tan bakanlığın pozisyonuna netlik kazandırmasını ve önümüzdeki hafta toplanacak olan Belediye Meclisi’nin dikkate alması için bunu yazılı olarak kendilerine bildirmesini istedi.

Vergas’ın Belediye Meclisi’nin konuyla ilgili aldığı önceki kararları sıraladığını kaydeden gazete, kararda, Belediye Meclisi’nin, yasalardan doğan hakkının saklı olduğuna değinildiğini belirterek, Belediye Meclisi’nin bu tezinin, Baf Belediyesi sınırlarında bulunan diğer dini yapılar gibi cami de şehircilik makamı olarak belediyenin yetki alanına girdiği ve belediyenin yasadışılığın kaldırılması için Kıbrıs Türk Malları Vasiliğinin rızası olmadan müdahalede bulunma hakkında sahip olduğu şeklindeki belediyenin hukuk danışmanının görüşüne dayandığını aktardı.

Konunun hassas siyasi boyutunun ve çeşitli çevreler ve merkezlerce değerlendirilmesi olasılığının farkında olduğundan söz eden Vergas, aynı zamanda, yasanın uygulanması konusundaki talebin sürekli ertelenmesi ya da ihmal edilmesinin sonuçlarının devlet, yerel yönetim ve toplum açısından çeşitli düzeylerde zarar verici görüşünü de belirtti.

Vergas mektubunda, en kısa zamanda etkili bir şekilde göğüslenmezse çok ciddi boyutlar alacağına dikkat çektiği sorununun çözümüne samimiyetle katkı koymayı istediklerini dile getirerek, Belediye’nin, Hasikos’u binadaki tüm yasadışı yapı ve müdahalelerin kaldırılması ve bir başka yerin bulunması temelinde inisiyatif üstlenmeye teşvik ettiğini de belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.