1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. TOP MODEL OLMAK KOLAY MI?
TOP MODEL OLMAK KOLAY MI?

TOP MODEL OLMAK KOLAY MI?

Yerinde duramayan modelimiz Tülin Şahin’in ‘Top Model’ adlı bir kitabı ‘top model’ olmak isteyenlere yol göstermekle kalmıyor. Diğer okurlar da bu ışıltılı dünyanın perde arkasını, Tülin’in samimi ve eğlenceli anlatımıyla öğrenebilir.

A+A-

Eminim başka modeller gibi sana da oyunculuk teklifleri geliyordur, neden yapmıyorsun?

Oyunculuğu hiç istemiyorum, düşünmüyorum; çünkü bu konuda hiç yeteneğim, heyecanım ve isteğim yok. Ama televizyon, 2 Ocak’tan bu yana hayatımda biliyorsunuz. Star TV’de ‘Melek’ programının içinde benim de moda ve güzellik bölümüm var. Her gün canlı yayındayım.

Model olmak isteyen genç kızların, kitabından çok şey öğreneceği kesin. Onlara başarıya ulaşmaları için kısacık öneriler verir misin?
Mutlaka modelliğin ve modanın tarihini bilmeleri gerekiyor. Çünkü mesleğinizin temelini bilmeden, bu işi doğru düzgün yapamazsınız. İşinize saygı duyacaksınız. Dünya ve Türkiye ekonomisini takip edeceksiniz. Bu nedenle, her gün ekonomi sayfalarını okumanız şart.

‘Tombul Cindy’ günleri

Sen sadece modeller için değil, Türk kadınları için de rol modelsin; 30 kiloyu nasıl verdiğini içtenlikle anlatabiliyorsun. Kitabına da ‘Tombul Cındy’ başlığıyla çıkan eski fotoğrafları koymaktan çekinmemişsin. Nasıl bu kadar komplekssiz olabiliyorsun?  
Kendimle barışığım. Bunda, Danimarka’da doğup, büyümem etkili olabilir. Orada herkes olduğu gibidir. Kilo konusuna gelince, “Alt tarafı kilo” diyorum. Hepimiz alıp veriyoruz. Bunda utanılacak, saklanacak bir durum yok. Bu yüzden o fotoğrafları koydum (gülüyor).

Seninle birlikte çalışan bir ekip var mı?
Hayır, her şeyi tek başıma yürütüyorum. Sanırım bu işe yurt dışında başlamış olmam, bunda çok etkili. Oradaki ajanslar sizi A’dan Z’ye her konuda eğitiyorlar. Yurt dışında, 20 ajansa bağlı olduğum için hâlâ her gün, mesleğimle ilgili birçok şey öğreniyorum. Ama onlar da bir yere kadar öğretebilir tabii. Mesleğine saygın yoksa, “Çalışkanlıkla bir şeyler elde edebilirim” düşüncesine sahip değilsen, o zaman yapacak bir şey yok.

“Bir gün pat diye bırakacağım”

Eşin Memet Özer’in ve ailesinin desteği, kariyerin için çok önemli. Bu kadar yoğun bir iş hayatı ile evlilik birlikte nasıl gidiyor? Eşin “Yeter artık” demiyor mu hiç?
Demiyor, çünkü bu benim işim. O da benim kadar saygı duyuyor mesleğime. Tanıştığımızda bu işi yaptığımı biliyordu. Kitabımda da yazdığım gibi, eşinizin, sevgilinizin, ailenizin desteği o kadar önemli ki bu işi yaparken… Huzurlu ve mutlu bir ev işe yansıyor, işteki başarı da eve. İşte bu kadar basit!

Peki hayatın nereye kadar böyle koşturarak sürecek? Kendini gelecekte nerede görüyorsun?
Bu koşturma, beni her zaman besliyor. Ama bazen de içimden, “Yarın bırakıyorum işi” diyorum (gülüyor). Ama o, hiçbir zaman öyle olmaz, biliyorsunuz. Tabii ki bir yerde hafifleteceğim ama hiçbirinizin ummadığı bir anda pat diye bırakacağım sanırım. Henüz bilmiyorum.

Sen boş durmazsın. Sırada ne var?
Birçok şeyi bu kitaba sığdıramadık. Dolayısıyla ‘Top Model 2’ gelecek ve tabii ki başka kitaplar da...

Tüm kadınlar için soruyorum. Senin gibi bir vücuda nasıl sahip olacağız?
(Kahkahalarla gülüyor) Kitapta eski halimin fotoğrafı var, alıp baksınlar. 80 kiloydum ve yıllardır, anlattıklarımı yapıyorum. Bu şekilde 30 kilo gitti, spor yaparak, sağlıklı beslenerek. Zaten bu kitap sadece model adaylarına yönelik değil. İçinde herkese göre sağlıklı beslenme, güzellik ve giyim sırları da var.

Ayşegül Savur/Tempo

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.