1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPARLANIYORUZ HAREKETİ, BAŞSAVCILIĞI SİYASİ PARTİLER KONUSUNDA GÖREVE ÇAĞIRDI
TOPARLANIYORUZ HAREKETİ, BAŞSAVCILIĞI SİYASİ PARTİLER KONUSUNDA GÖREVE ÇAĞIRDI

TOPARLANIYORUZ HAREKETİ, BAŞSAVCILIĞI SİYASİ PARTİLER KONUSUNDA GÖREVE ÇAĞIRDI

Toparlanıyoruz Hareketi, Başsavcılığı, hesaplarını Yüksek Mahkeme’ye sunmayan veya eksik belge sunan siyasi partiler konusunda görevini yapmaya davet etti.

A+A-

Toparlanıyoruz Hareketi, Başsavcılığı, hesaplarını Yüksek Mahkeme’ye sunmayan veya eksik belge sunan siyasi partiler konusunda görevini yapmaya davet etti.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Mahkeme’nin tüm siyasi partilerden hesaplarını sunmasını istediği belirtilerek, Başsavcılığın buna uymayan siyasi partilere yönelik görevini yapması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, Toparlanıyoruz Hareketi’nin 7 Şubat tarihinde, Anayasa Mahkemesi olarak görev yapan Yüksek Mahkeme’ye, “siyasal partilerin mali denetimi” ile ilgili dilekçe verdiği kaydedildi. Yüksek Mahkeme’nin 3 Mart tarihinde dilekçeye cevap verdiğinin yer aldığı açıklamada, Mahkeme’nin tüm siyasal partilerden hesaplarını sunmalarını istediği belirtildi.

Yüksek Mahkeme’nin hesap sunmayan ve eksik belge sunan tüm partiler hakkında,  Siyasal Partiler Yasası’nın ilgili maddelerince işlem başlatması için KKTC Başsavcılığı’na da yazı gönderdiği kaydedildi.

Yüksek Mahkeme’ye teşekkür eden Toparlanıyoruz Hareketi’nin açıklamasında şöyle denildi:

“Başsavcılığı görevini yapmaya davet eder, tüm siyasal partilerimizden, ağızlarından hiç düşürmedikleri; açıklık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik gereği, hesaplarını sunmalarını beklediğimizi, konunun takipçisi olmaya ısrarla ve yılmadan devam edeceğimizi, saygılarımızla bildiririz.”

Başbakanlıktan konuyla ilgili gönderilen cevap yazısının da değerlendirildiği açıklamada, “Başında bulunduğu partisinin de hesap vermekle mükellef olduğunu unutan Başbakan, sanki kendisinden “yargıya müdahale etmesini” istemişiz gibi, ya da demokrasilerin temel taşı olan kuvvetler ayrılığı ilkesinden habersizmişiz gibi, bizlere yargıya müdahale etme haklarının bulunmadığını anlatmaya çalışmışlardır” denildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.