1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPARLANIYORUZ HAREKETİ HALKIN ŞİKAYETLERİNİ DİLE GETİRDİ
TOPARLANIYORUZ HAREKETİ HALKIN ŞİKAYETLERİNİ DİLE GETİRDİ

TOPARLANIYORUZ HAREKETİ HALKIN ŞİKAYETLERİNİ DİLE GETİRDİ

Toparlanıyoruz Hareketi lideri Kudret Özersay, “halkın, hükümet tarafından elektrik zammıyla yaratılan adaletsizlik konusunda kızgın olduğunu” savundu.

A+A-

Toparlanıyoruz Hareketi lideri Kudret Özersay, “halkın, hükümet tarafından elektrik zammıyla yaratılan adaletsizlik konusunda kızgın olduğunu” savundu.

Toparlanıyoruz Hareketi gönüllüleri Yayla ve Kalkanlı köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Toparlanıyoruz Hareketi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, köy ziyaretleri ertesinde bir açıklama yapan Hareketin lideri, insanların sadece kendi evlerinde değil, sulamak durumda oldukları bahçelerinde kullandıkları elektrik nedeniyle ciddi bir yük altına sokulduklarını ama asıl kızgın oldukları ve kırıldıkları hususun yaratılan adaletsizlik olduğunu savunarak, hükümete bir an önce bu adaletsizliğe, haksızlığa son verme çağrısı yaptı.

“Herkes devlet kurumlarının borcu ile özeldeki ayrıcalıklı kesimlerin borcu ortada dururken, o borçların toplanması için iç boş sözler dışında somut adım atılmazken faturanın vatandaşa kesilmesini, haksız ve adil olmayan bir fedakarlık talebi olarak görüyor” diyen Özersay, hükümet diğer sivil toplum örgütleri tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak eylemlere cevap vermediği takdirde tek çarenin bu zamlı faturaların ödenmemesi olduğunu ileri sürdü.

Özersay halkın müşavirler yaratılmasından da şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Hükümet en üst seviyeden maaş almaya görevden alındıktan sonra da devam edecek olan ve kamu vicdanını gerçekten yaralayan üçlü kararname ile yeni müşavirler yaratma uygulamasına devam ederek çok kısa sürerde Halkın kendisine olan güvenini sarsmıştır. Şimdi bize bu yürütülen siyasetteki ilkesizliği izah edebilecek birisi varsa buyursun etsin” dedi.

Sınır bölgelerinde Güney Kıbrıs’tan et kaçakçılığı yapıldığını da savunan Özersay, bu konuyla ilgili olarak bugüne kadar bir adım atılmamasından, tedbir alınmamasından halkın rahatsız olduğunu kaydetti. Özersay vatandaşların bu konuda birilerine kıyak geçildiğini düşündüğünü de belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.