1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPARLANIYORUZ HAREKETİ: “TOMA’YI İSTEMİYORUZ…''
TOPARLANIYORUZ HAREKETİ: “TOMA’YI İSTEMİYORUZ…''

TOPARLANIYORUZ HAREKETİ: “TOMA’YI İSTEMİYORUZ…''

Toparlanıyoruz Hareketi, “TOMA” adı verilen aracın ülkeye getirilmesine karşı olduğunu belirtti

A+A-

Toparlanıyoruz Hareketi, “TOMA” adı verilen aracın ülkeye getirilmesine karşı olduğunu belirtti ve ihalenin iptali için hükümeti göreve çağırdı.

Toparlanıyoruz Hareketi, bu aracın ülkeye getirilmesi konusundaki ısrarın kimden geldiği konusunda kamuoyunun şeffaf ve ayrıntılı bir şekilde aydınlatılmasını da istedi.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, bu araçla ilgili son birkaç gündür yaşananların “ülkedeki siyasilerin, hükümete gelmeden önce vaatlerde bulunurken popülist davrandıklarını ve bu görevlere geldiklerinde neyi yapıp neyi yapamayacaklarını tam olarak bilmeden halka sözler verdiklerini” bir kez daha gösterdiği öne sürüldü.

Hükümet ortağı CTP-BG ve DP-UG yetkililerinin seçim öncesinde TOMA’ya karşı olduklarını açıkladıkları ancak şimdi “yasal yetki sorunu çıkabilir” denilerek bir nevi mağdur görüntüsü ile eleştirilerin savuşturulmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada,  bu aracın siparişinin verilmesinde ve mali açıdan alımının onaylanmasında sorumluluğunu bulunan UBP’nin hala açıklama yapmasını anlamanın da mümkün olmadığı ifade edildi.

TOMA konusunda siyasi irade ortaya koyarak çözme konusunda hükümetin geç kaldığı ve zaman kaybettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Toparlanıyoruz Hareketi'nin hükümetten beklentisi, TOMA konusunda son birkaç gündür üretilen yapay bahaneleri, artık ülke gündemini daha fazla meşgul etmeden bir kenara bırakması ve siyasi iradesini cesaretle ortaya koyup bu araçla ilgili imzalanan alım sözleşmesini iptal etmesidir.

Ayrıca, Toparlanıyoruz Hareketi, TOMA denilen aracın ülkemize getirilmesi ısrarının kimden geldiğinin, bu hükümet tarafından kamuoyu ile şeffaf ve ayrıntılı bir şekilde paylaşılmasını da talep etmektedir. Hükümet, net bir duruş ortaya koyup bu aracı istemediğini söylemiş ve hükümetin dışında bir otorite ‘hayır sizin iradenize rağmen bu araç alınacak’ demişse, bu durum da kamuoyu bilgisine sunulmalıdır. Bizler, kendi irademize dayalı bir düzen talep ediyoruz ve bu nedenle bu soruların cevabını bilmek istiyoruz.

Kimse gizemli söylemler arkasına saklanarak, verilen sözlerin yerine getirilmemesini haklı çıkarma uğraşıyla bahane üretmesin.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.