1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPARLANIYORUZ HAREKETİ “YERLİ ÜRETİM İHTİYACINI” ELE ALDI
TOPARLANIYORUZ HAREKETİ “YERLİ ÜRETİM İHTİYACINI” ELE ALDI

TOPARLANIYORUZ HAREKETİ “YERLİ ÜRETİM İHTİYACINI” ELE ALDI

Toparlanıyoruz Hareketi, yerli üretimin karşı karşıya bulunduğu sorunların aşılması ve ülke ekonomisinin planlamaya dayalı olarak yeni istihdam/iş imkânı yaratacak hale getirilmesi bağlamında yapılabilecekleri ele aldı.

A+A-

Toparlanıyoruz Hareketi Ekonomi Çalışma Grubu gönüllüleri, Sanayi Odası Yönetim Kurulu toplantısına katılarak, yerli üretimin karşı karşıya bulunduğu sorunların aşılması ve ülke ekonomisinin planlamaya dayalı olarak yeni istihdam/iş imkânı yaratacak hale getirilmesi bağlamında yapılabilecekleri ele aldı.

Toparlanıyoruz Hareketi Lideri Kudret Özersay yazılı açıklamasında, Sanayi Odası yetkililerini dikkatlice dinlediklerini ve üretimde yaşanan sorunların gerçekçi bir şekilde, ülke ekonomisindeki diğer paydaşları da akılda tutarak çözülmesinin yollarının değerlendirildiğini vurguladı.

Toparlanıyoruz Hareketi tarafından köylerde yapılan toplantılarda vatandaşın sıkıntılarını dinlediklerini de anlatan Özersay,  üretimden uzaklaşıldıkça vatandaşın ve özellikle gençlerin ülkedeki yozlaşmış siyasi yapıya ve devlette iş olgusuna daha da bağımlı hale getirildiğine dikkat çekti.

Başka bazı alanlarda olduğu gibi denetim konusunda da devlet kurumlarına olan güvenin bütünüyle sarsılmasının, yerli ürünlerin kalitesi konusunda farklı bir algı yarattığına ve bunun ciddi sakıncaları olduğuna dikkat çeken Özersay, “Bu ülkede ekonomi ile ilgili tüm paydaşların planlı ve birbirinin altını oyan değil, birbirini ciddi şekilde destekleyen bir model çerçevesinde bir araya getirilmesi ve üretim açısından mukayeseli olarak ülkenin üstün olabileceği öncelik listelerinin yapılması gerekir. Artık oturup birilerinin bizim için bir şey yapmasını bekleme lüksümüz kalmadı. Hatta bu lüksümüz hiç yoktu ama maalesef biz büyük resmi doğru okuyamadık, zaman zaman da doğru okumak işimize gelmedi” dedi.

Özersay, Toparlanıyoruz Hareketi’nin bu konuda kısa süre sonra bir çalışma hazırlayıp kamuoyu ile paylaşacağını da ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.