1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPARLANIYORUZ HAREKETİ'NDEN ELEŞTİRİ
TOPARLANIYORUZ HAREKETİ'NDEN ELEŞTİRİ

TOPARLANIYORUZ HAREKETİ'NDEN ELEŞTİRİ

Toparlanıyoruz Hareketi Cumhurbaşkanı ve Başbakan Yardımcısı’nı eleştirdi.

A+A-

“KURULTAY İSTİHDAMLARI” KONUSU…

Toparlanıyoruz Hareketi, “kurultay istihdamları” olarak bilinen geçici istihdamlarla ilgili son günlerde önce Başbakan Yardımcısı’nın ardından da Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamaları, üzüntü ve şaşkınlık içerisinde izlediğini belirterek, bu konuda eleştirilerde bulundu ve bunun; devletin bunca yıldır nasıl yönetildiğine dair somut bir örnek olduğunu savundu.

Toparlanıyoruz Hareketi, yazılı açıklamasında, “kurultay istihdamları” döneminde, bu türden hukuksuzlukları yapanlar kadar, bu şekilde istihdam edilmeyi kabul edip yanlışa ortak olanların da hatalı olduklarını söylediklerini, bu çerçevede Yüksek Mahkeme’de açtıkları davanın halen devam ettiğini ve bu konuda her türlü mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını kaydetti.

Hükümetten beklentilerinin de, hükümet programında verdiği sözleri acilen yerine getirmesi olduğunu belirten hareket, “Devleti yönetmeye talip kişilerin vicdanları ile değil hukuk kuralları ile yönetimde olmaları gerektiğini hatırlatırız. Yönetimde olan kişiler hukuka uymuyorsa vatandaşlardan hukuka uygun davranmalarını talep etmeleri doğru olmayacaktır. Dolayısıyla münhal ilan edilmeden, sınav yapılmadan, fırsat eşitliğine aykırı bir şekilde, Cumhurbaşkanı’nın deyişiyle ‘şöyle veya böyle’ yapılan istihdamların veya Başbakan Yardımcısı’nın deyişiyle ‘ufak tefek usulsüzlük var ama’ şeklinde tanımlanan istihdamların, hukuk devletinde yeri yoktur” dedi.

Hareket, bununla birlikte bu istihdamların yasaya “uydurulmaya” çalışılmasının; “yanlış olan bir şeye kılıf hazırlamaya çalışmak” anlamına geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Olaya insani veya vicdani açıdan bakacak olursak, vicdan kavramı soyut ve kişiden kişiye farklılık gösterebilecek bir kavramdır. Bu kişilerin komşularının, arkadaşlarının durumlarına da bakmak gerekecektir. Arkadaşı işsiz gezerken, sırf kurultayda bir tarafa oy vermesi için bu kişiler işe alınmışsa ve diğerleri halen işsiz ise, işsiz olan ve hakkı yenen bu kişiler için de vicdanınız sızlıyor mu? Sorusunu da hemen sormamız gerekecektir. Kaldı ki ülke yöneticilerinin kendilerine esas almaları gereken şey kişisel vicdanları değil, kamu vicdanıdır ki, onu da hukuk kuralları çerçevesinde yapmalıdırlar.

Yıllarca silah gibi kullanılan geçici istihdamların kaldırılacağı ve hukuka aykırı olarak yapılmış geçici memurların görev sürelerinin uzatılmayacağı, CTP-BG, DP-UG Hükümet Programı’nda yer almıştır.

Toparlanıyoruz Hareketi olarak bu konuda Yüksek Mahkeme’de açmış olduğumuz dava, halen devam etmektedir. Bu konuda her türlü mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız. Hükümetten de beklentimiz, hükümet programında vermiş olduğu sözleri acilen yerine getirmesidir.

Öte yandan bu konuda görüş ortaya koymayan pek çok milletvekili ve siyasinin de susarak popülizm (halk yardakçılığı) yaptıkları aşikardır. Tüm vekillerden beklentimiz bu konuda hukukun üstünlüğünü kendilerine esas alıp seslerini çıkarmalarıdır. Kimse geçmişte ‘yanlıştır’ dediği şeye, şimdi hükümet ortağı olunca, düzeltme imkânını kullanmayıp parmağının arkasına saklanmasın. Hükümet ve diğer siyasiler cesaret gösteremezse bile, adaletin yerini bulması için Toparlanıyoruz Hareketi olarak gerekli hassasiyeti, siyasilerin yerine göstereceğiz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.