1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Toplam 34 ay hapis yatacaklar
Toplam 34 ay hapis yatacaklar

Toplam 34 ay hapis yatacaklar

Talhat ve Talhan Kara kardeşler ceza evine gönderildi.

A+A-

Ağustos ayında Ercan Havalimanı’ndan abisinin yönlendirmesi ile 130 adet Extacy hap ve 10 gram esrarı ülkeye sokmak isterken yakalanan Talhat ve Talhan Kara kardeşler cezaevine gönderildi.

Devrim DEMİR

Öğrenci olarak bulunduğu KKTC’ye, “abisinin isteği ve zorlaması ile” 130 adet Extacy hap ve 10 gram esrar sokmak üzereyken yakalanan Talhat ve Talhan Kara kardeşlerin davası dün karara bağlandı.

Başkanlığını Melek Esendağlı’nın yaptığı, Yargıç Murat Soytaç ve Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’nin oy birliği ile verdiği kararda Talhat Kara’yı 10 ay, Talhan Kara’yı ise 24 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Kara kardeşlerin kararını Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi açıkladı.

Hapları satacaklardı

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, Talhat Kara’nın 14 Ağustos tarihinde, saat 13.30 sıralarında Ercan Havaalanından giriş yaptığı sırada narkotik detektör köpeği Liz tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada şeffaf naylona sarılı 130 adet extacy hap ile yaklaşık 10 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu bulunduğunu anımsattı.

Hüdaverdi, polisin sorgusu üzerine Talhat Kara’nın dava konusu uyuşturucu maddeleri, abisinin yönlendirmesi üzerine getirdiği itirafı üzerine kardeşini almaya gelen abisi Talhan Kara’nın da tutuklandığını belirtti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, uyuşturucu madde “ithal ve tasarruf” suçlarından “Talhat Kara’yı 10 ay, Talhan Kara’yı ise 24 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını” açıkladı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.