1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPLANTI SONA ERDİ
TOPLANTI SONA ERDİ

TOPLANTI SONA ERDİ

Günün özeti;

A+A-

BELEDİYE BAŞKANLIĞI, BELEDİYE MECLİSİ, MUHTARLIK VE İHTİYAR HEYETİ SEÇİMLERİNİN 29 HAZİRAN 2014’TE YAPILMASINI ÖNGÖREN KARAR TASARISI OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti seçimlerinin 29 Haziran 2014’te yapılmasını öngören karar tasarısını oybirliğiyle kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda bugün son olarak “Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti Seçimleri İçin Oy Verme Gününün Saptanmasına İlişkin Karar Tasarısı” ele alındı. Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı Tufan Erhürman’ın tasarıya ilişkin komite raporunu sunmasının ardından ilk sözü TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli aldı.

ANGOLEMLİ

Hüseyin Angolemli, muhtarların statüsünün yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

Muhtarların maaş mevzunun çok önemli bir konu olduğunu söyleyen Angolemli, muhtarların etkin hale gelmesi için maaşa bağlanması ve belediyede yetkili bir statüye getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Angolemli’nin ardından “Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti Seçimleri İçin Oy Verme Gününün Saptanmasına İlişkin Karar Tasarısı” madde madde okunup, oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

“Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti Seçimleri İçin Oy Verme Gününün Saptanmasına İlişkin Karar Tasarısı”, Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 10’uncu maddesinin (3)’üncü fıkrası ile 11’inci maddesinin (3)’üncü fıkrası uyarınca, 29 Haziran 2014 Pazar gününü, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti seçimleri için oy verme günü olarak saptanmasını öngörüyor.

2 NİSAN’DA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Oylamanın ardından Genel Kurul’un bugünkü toplantısı sona erdi. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, sonraki toplantısını 3 Nisan Perşembe günü yapacak.

Meclis, 2 Nisan’da olağanüstü toplantı yapacak. Bu toplantıda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Kıbrıs sorunu konusundaki son gelişmeler hakkında Meclis’e bilgi verecek.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.