1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

A+A-

Belça çalışanlarının örgütlü bulunduğu Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen) ile Belça Ltd. Genel Müdürlüğü arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

 

Çağ-Sen’den yapılan açıklamaya göre, Belça Ltd. Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen imza töreninde sözleşmeye, Belça Ltd adına Genel Müdür Berkem Öztuğ, Çağ-Sen adına ise Başkanı Mehmet Davulcu imza koydu.

Törende, Belça Ltd.Yönetim Kurulu Başkanı Varol Öztuğ ile Çağ-Sen Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Çağ-Sen Başkanı Mehmet Davulcu, özel sektörde örgütlü sendika olarak önceliklerinin iş güvenliği olduğunu ifade ederek, çalışanların; “yarın  işsiz kalabilirim” endişesinden kurtarılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

İş güvenliğinin işverenin iki dudağı arasından çıktığı durumlarda işini sahiplenme duygusunun yükseldiğine işaret eden Davulcu, merkez mağaza olayında Belça’nın çıkarlarını savunmaktaki gayretlerinin de işin devamlılığını sağlamaya dönük olduğunu söyledi.

Sendika olarak özel sektördeki örgütlülüklerini geliştirmek için yoğun çaba harcadıklarını da belirten Davulcu, işçileri Çağ-Sen’de örgütlenmeye davet etti.

Belça Ltd. Genel Müdürü Berkem Öztuğ ise özel sektör olarak sendikalı ve toplu sözleşmeli işçi çalıştırmanın büyük yararını gördüklerini ifade ederek, özel sektör işverenlerine çalışanların sendikalaşmasından endişelenmemesi çağrısında bulundu.

Belça’nın eski merkez mağazasının tahliye edilmesinin gündeme geldiği dönemde işletme olarak çalışanların örgütlü gücü olan Çağ-Sen’in büyük yararını gördüklerini belirten Öztuğ, sendikanın desteği ile Belça’nın aleyhine olan bir durumun leyhine çevrilerek yeni bir merkez mağazaya sahip olduklarını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.