1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

1 Temmuz 2015-30 Haziran 2017 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı;

A+A-

 

Değirmenlik Belediyesi ile Belediye Emekçileri Sendikası arasında 1 Temmuz 2015-30 Haziran 2017 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmeyi, Belediye Meclisi adına Belediye Başkanı Osman Işısal ve Belediye Emekçileri Sendikası adına Sendika Başkanı Ulus Arpalıklı imzaladı.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, sözleşme sonucu çalışanların kazanımları şöyle oldu:

“Belediyede yıllardır mağdur olan işçilerin; Sınıflandırma Tabloları ile ilgili düzenlemeler yapılmış, tanımı yapılmayan sınıfların ve  Belediye Başkanlarının keyfi sınıf ve barem içi artış uygulamaları neticesinde çalışanlar arasında maaş ödemelerinde eşitsizlik yaratan bu anomaliler 2006 öncesi istihdam edilen tüm işçi statüsündeki   personeli  ilgilendiren  sınıflandırma ve barem tablosunun yeniden düzenlenmesiyle birlikte  iyileştirilip düzenleme yapıldı.”

Ayrıca; Lefke Belediyesi ile de Belediye Emekçileri Sendikası arasında 1 Ocak 2015 – 31 Aralık 2016 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Açıklamaya göre, işçi statüsündeki tüm personelin Sınıflandırma Tablosu; yasalara ve günün iş koşullarına uygun şekilde düzenlendi.

Bunun yanında tüm işçi statüsündeki çalışanların sayılmayan askerlik ve hizmet yılları da dahil olmak üzere değerlendirilerek, hizmet sınıflarına ve yeniden düzenlenen ödeme tablolarına göre dahil edildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.