1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SORUNUNA ÖNERİ
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SORUNUNA ÖNERİ

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SORUNUNA ÖNERİ

Bu kargaşanın ortadan kaldırılmasını ve daha sonra da yasal değişikliklere gidilmesi

A+A-

 

KAMU-İŞ’TEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SORUNUNA ILO’YA UYGUN GENELGE ÖNERİSİ

“İŞ VE TOPLU İŞ SÖZLEŞME YASALARI SORUNUNA ILO SÖZLEŞMESİNİN ÇALIŞMA HAYATINDA AMİR HÜKÜMLERİ DİKKATE ALINARAK GENELGE DAĞITILMASIYLA ÇÖZÜM ARANMALI”

Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), iş ve toplu iş sözleşmesi yasaları sorununa; ILO Sözleşmesi’nin çalışma hayatında amir hükümleri dikkate alınarak bir genelge dağıtılmasıyla çözüm aranması gerektiğini belirtti.

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin, Anayasa ve yasaların yok sayılarak, toplu iş sözleşmesi hakkını ortadan kaldırmaya yönelik saldırılara sessiz kaldığını iddia etti; konuyla ilgili Dev-İş Federasyonu’nun; “toplu sözleşme hakları ellerinden alınır, sendikal örgütlenmeye darbe olur” düşüncesinden hareketle açlık grevi kararı aldığına dikkat çekti.

“2011 Ocak ayında yürürlüğe giren ‘Göç Yasası’ diye nitelendirilen bu yasayla yan ödenekler 2013 Aralık ayına kadar uygulandı. Bu yasayı tek başına toplu iş sözleşmelerine hakim kılmak, değiştiği tarihe kadar, toplu iş sözleşme haklarının yasal olmadığı anlamını taşımaktadır” diyen Dilek, Anayasa ve ona bağlı iş ile toplu iş sözleşme yasalarının uluslararası anlaşma niteliği taşıyan ILO Sözleşmesi’nin çalışma hayatında amir hükümlerinin dikkate alınmak suretiyle bir genelgenin dağıtılması ile soruna çözüm aranması gerektiğine vurgu yaptı.

İlgili yasada değişiklikle yasalar arasındaki kargaşanın ortadan kaldırılması yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini savunan Dilek, yetkililerle görüşmelerinde sadece yasalarda değişiklik yapılacağının vaat edildiğini ileri sürdü.

Kamu-İş olarak, bir genelge dağıtılarak, bu kargaşanın ortadan kaldırılmasını ve daha sonra da yasal değişikliklere gidilmesini bekledikleri dile getiren Sami Dilek, Hükümeti sendikalarla diyalog kurarak sorunları çözmeye davet etti.

Dilek, haklı nedenlere dayanarak açlık grevi başlatacak olan Dev-İş Federasyonu’nun eyleminde destek verdiklerini de ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.