1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPLU REZİLLİK
TOPLU REZİLLİK

TOPLU REZİLLİK

Toplu rezillik

A+A-

Duygu ALAN

Başkent Lefkoşa’da trafik yoğunluğunu azaltmak ve aracı olmayan kişilere ücretli ulaşım hizmeti götürmek amacı ile faaliyete sokulan toplu taşımacılık sistemi çöktü. Kuralsızlık, keyfilik hat safhada. Toplu taşıma araçlarını kullanan bazı şoförler, koltuk sayısından fazla yolcu kabul ediyor, yolcular mağdur oluyor. Yolcu minibüslerin hemen hepsi anayollarda “duraklar” dışında durarak yolcu alıp, indiriyor, trafikte tehlike yaratıyor.

Bazı minibüslerde klima sistemi devrede değil, yolcular yazın sıcaktan bayılma derecesine varırken kışın üşüyor.

Ülkedeki toplu taşımacılık sitemindeki çöküş defalarca dile getirilmesine rağmen sorunlara bir türlü çözüm bulunamıyor.

Yetkililer, yolcu minibüslerini denetlemiyor, polis, tıka basa insan dolu minibüsleri görmüyor.
Keyfilik belgelendi

Lefkoşa- Gönyeli hattında sefer yapan bir yolcu minibüsünde, bir yolcu tarafından cep telefonu ile çekilen fotoğraflar, ülkedeki toplu taşımacılık sistemini gözler önüne serdi.

Yolcu minibüsünde tüm koltuklar dolu olmasına rağmen, aracın şoförü daha fazla yolcu aldı.

Girne Kapısı’ndan Gönyeli merkeze kadar olan yaklaşık 7 kilometre olan yolda hem koltuk satın alan yolcular hem de ayakta seyahat eden yolcular mağdur oldu.

Yolcuların ayakta seyahat etmesi ile doğan tehlike ise işin vahim tarafı.
“Hem kural dışı hem tehlikeli”

Minibüste cep telefonu ile çektiği fotoğrafı Havadis’e ulaştıran vatandaş, hususi aracını eşi ile birlikte kullandığı için sıklıkla ulaşımını toplu taşıma araçları ile sağladığını ancak birçok kez bindiği minibüste fotoğrafta belgelediği gibi manzaraya tanık olduğunu aktardı.

Minibüste tüm koltukların dolu olmasına rağmen şoförün yolcu kabul etmesinin trafik kurallarına aykırı olmakla birlikte yolcuların ayakta seyahat etmelerinin de oldukça tehlikeli olduğuna vurgu yapan vatandaş, yetkililere çağrıda bulunarak, toplu taşıma araçlarında gerekli denetimin yapılmasını istedi.
“Dayanılır gibi değil”

Vatandaş, toplu taşıma araçlarında fazla yolcu ile seyahat etmenin yolcular için de tam bir işkence olduğunu kaydetti.

Özellikle yaz aylarında bu şekilde yolculukların minibüsteki herkesi ciddi derecede rahatsız ettiğini söyleyen vatandaş, “İnsanlar itiş kalkış, şoförün her frene basmasında ayaktaki yolcular birbirlerine çarpıyor, düşme tehlikesi yaşıyor. Havanın sıcak olması ile bu tür yolculuklarda gerek aşırı kalabalıktan gerekse ter kokusu seyahati çileye dönüştürüyor. Bu tür bir seyahat dayanılır olmamakla beraber kabul edilebilir de değil” diye konuştu.
“Paramızla rezil oluyoruz”

Hususi araçları olmadığından günde onlarca insanın ulaşımını toplu taşıma aracına binerek sağladığını ve hemen hepsinin dönem dönem bindiği minibüste bu manzara ile karşılaştığını kaydeden vatandaş, “Para verip ulaşım hizmeti alıyoruz ama adeta işkence çekiyoruz. Yani paramızla rezil oluyoruz” diye isyan etti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.