1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TOPLUM BU ŞEKİLDE YÖNETİLMEYİ HAK ETMİYOR”
“TOPLUM BU ŞEKİLDE YÖNETİLMEYİ HAK ETMİYOR”

“TOPLUM BU ŞEKİLDE YÖNETİLMEYİ HAK ETMİYOR”

“TOPLUM BU ŞEKİLDE YÖNETİLMEYİ HAK ETMİYOR”

A+A-

“TOPLUM BU ŞEKİLDE YÖNETİLMEYİ HAK ETMİYOR”

Lefkoşa, 7 Haziran 15 (T.A.K.): Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) koalisyon hükümetinin son günlerini yaşadığını, bazı bakanlar ile müdürlerin de bunu fırsat bilerek keyfi uygulamalar ve icraatlar içerisine girdiğini savundu. Özyiğit, “Toplum bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor” dedi. 

Özyiğit yaptığı yazılı açıklamada, “Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un Başbakan’ın haberi olmadan ‘Limanların özelleştirileceği’ yönündeki açıklaması, Kooperatif Merkez Bankasına sınavsız istihdamlar yapılması, çok tartışılan ve ciddi iddiaların dolaştığı Kooperatif Merkez Bankasına 43 kişilik münhal ile ilgili yaşanan gelişmeler ile 3 milyonluk soygun olayı ile ilgili arka planda yaşananları” örnek gösterdi.

“Bu nasıl bir siyaset anlayışıdır” diyen Özyiğit, CTP’nin 14 Haziran’daki kurultayı öncesinde “bazı kişilerin siyasi çıkar elde etmek adına” sınavsız-münhalsiz istihdama yöneldiklerini, bu çerçevede Kooperatif Merkez Bankası’na istihdamların yapıldığını, son olarak da 43 kişilik münhal daha açıldığını savundu.

Özyiğit, “Söz konusu münhal üzerinde çok ciddi iddialar ve tartışmalar yaşanmış, Başbakan Yorgancıoğlu da geçtiğimiz Perşembe günü Meclis’te yaptığı konuşmada münhalların iptal edildiğini açıklamıştı. Ancak, öyle anlaşıyor ki, münhallar iptal edilmemiş, sadece süreleri uzatılmıştır. Bu kadar şaibeli bir konuda, inatla ısrar edilmesi, hem düşündürücü, hem de manidardır” ifadelerini kullandı.

Kooperatif Merkez Bankası’ndan çalınan 3 milyon TL’nin bulunamadığını, 2 milyon 200 bin TL’lik bölümünün ödemesi için sigorta personeline Kooperatif Yönetimi tarafından baskı yapıldığını, ardından da yasa dışılığa onay vermeyen personelinin işten çıkarılmayla tehdit edildiğini ileri süren Özyiğit, sigorta personelini dirayetli duruşlarından dolayı kutladı.

Özyiğit, yasadışı işlem yapılması için talimat veren, bu yapılmayınca da baskıya ve tehdide yönelen banka yönetimini ise şiddetle kınadı.

Para çalınması olayı ile ilgili günah keçisi ilan edilerek işten durdurulan iki kişinin görevlerinin iade edilmesi gerektiğini belirten Özyiğit, esas soruşturma açılması gereken kişilerin Kooperatif üst yönetimi olduğunu vurguladı.

Özytiğit, köklü çözüm önerisi olarak ise, kooperatiflerde 30 yıldır var olan işgalin sona erdirilerek, Kooperatif Merkez Bankası’nın yasal sahiplerine (üye kooperatiflere) geri verilmesini önerdi. 

Geçmiş UBP döneminde kurultay öncesinde yapılan sınavsız-münhalsız istihdamları en sert biçimde eleştirenlerin, bugün benzeri davranışlar içerisine girmelerinin ibret verici olduğunu kaydeden Özyiğit, “Başkası yapınca yanlış, siz yapınca doğru olmaz, yanlış yanlıştır” dedi. 

Toplumdan kopan, siyasi hırs içinde kararlar alan, icraatlar yapan kişilere son iki seçimde halkın gereken cevabı verdiğini kaydeden Özyiğit, halkın, toplumsal çıkar yerine kişisel çıkar peşinde koşan kişilere cevabını vermekte kararlı olduğunu, bu mesajı almayanların da en kısa zamanda gerçeklerle yüzleşeceklerini vurguladı.

Özyiğit, gerçekten ihtiyaç varsa, işe alımların adil ve şeffaf bir biçimde olması gerektiğini, bunun için de gereken düzenlemelerin biran önce yapılması gerektiğini kaydetti.

“KIB TEK VE BORÇLANMA…”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bir süre önce Kıb-Tek yönetiminin, kurumun kar ettiğini açıkladığını, ancak Bakanlar Kurulu’nun son toplantısında Kıb-Tek’e işlerini döndürmesi için 30 milyon TL borç verilmesini kararlaştırdığını belirtti ve “Kar eden kurum niye borç almak durumunda kalıyor” diye sordu.

Hükümet programında Kıb-Tek’in özerk bir yapıya kavuşturulacağının yazdığını, ancak bugüne kadar somut adım atılmadığını belirten Özyiğit, “Halk, verilen sözler doğrultusunda kurumun ‘özerkleşmesini’, ayrıca ilk 250 kw’lık dilimdeki elektrik fiyatlarının da ucuzlatılmasını  beklemektedir” dedi.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.