1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPLUM HUZURSUZ İBRET OLSUN!
TOPLUM HUZURSUZ İBRET OLSUN!

TOPLUM HUZURSUZ İBRET OLSUN!

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi

A+A-

Arkadaşı Mahmut Yalın’ı yanına alarak Fikri Yapıcı’ya ait eve girip bin 270 TL nakit para ve çok sayıda elektronik eşya çalan sanık Harun Özer, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanarak 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Mahkeme,  çalıntı eşyalardan 400 TL değerindeki laptopu kırarak kasti hasara uğratan Mahmut Yalın’ı da, bir yıl boyunca iyi ahlak sahibi olacağına ve benzeri suç işlemeyeceğine dair 50 bin TL’lik kefalete bağladı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve Yargıç Banu Soyer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı kararı Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin açıkladı.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Mustafa İldeniz’in mahkemeye aktardığı olgulara özetle değinerek, olgulara göre, sanık Harun Özer’in, 1 Nisan 2013’te, Fikri Yapıcı’ya ait eve girip bin 270 TL nakit para,  altın, yaklaşık 2 bin TL değerinde laptop, dijital kamera ve tablet gibi elektronik eşya sirkat ettiğini, Mahmut Yalın’ın da çalınan 400 TL değerindeki laptopu yere atıp kırarak kasti hasara uğrattığını anlattı.

Ciddi ve vahim suç!

Toplumu huzursuz eden ve günden güne artan geceleyin ev açma suçunun ciddi ve vahim bir suç olduğuna dikkat çeken Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, bu suçu işleyen kişilere caydırıcı ve ibret verici bir ceza verilmesi gerektiği üzerinde durdu. 

Kıdemli Yargıç Fügen Ultekin, sanıkları, kendi ikrarları ve iddia makamının sunduğu olgu ve emareler ışığında aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bulup oybirliği ile mahkûm ettiklerini kaydetti.

Hiç kimsenin başkalarının alın teri ile kazancını sirkat etmeye hakkı olmadığını söyleyen yargıç, pişman olup mahkemeden özür dileyen Mahmut Yalın’ın aleyhine getirilen “ev açma” ve “sirkat” suçlarını kabul etmediğine, bu suçlarla ilgili huzurlarında şahadet bulunmadığına vurgu yaptıktan sonra Yalın’ı bu iki suçtan beraat ettirdi.

Fügen Ulutekin, Mahmut Yalın’ı “kasti hasar”dan suçlu bulup mahkum etti ve bir yıl boyunca iyi ahlak sahibi olacağına ve benzeri suç işlemeyeceğine dair 50 bin TL’lik kefalete bağladı.

Sanık Harun Özer’in, mahkeme emri gereği Nisan 2013’ten beridir Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olduğuna vurgu yapan yargıç Ulutekin, Harun Özer’e verilecek en uygun cezanın hapislik olduğuna kanaat getirdiklerini açıkladı ve Harun Özer’i 9 ay hapse gönderdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.