1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPLUM PLATFORMU'NDAN ELEŞTİRİ
TOPLUM PLATFORMU'NDAN ELEŞTİRİ

TOPLUM PLATFORMU'NDAN ELEŞTİRİ

Toplum Platformu, Bilançoların Güncellenmesi ve Tahsilatın Hızlandırılması,

A+A-

Toplum Platformu, Bilançoların Güncellenmesi ve Tahsilatın Hızlandırılması (Geçici  Kurallar) Yasa Tasarısı’nın tamamen vergi affı yasa tasarısı niteliğinde olduğunu savunarak eleştirdi.

Toplum Platformu Başkanı İsmail Kemal Altuncuoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, geçmişte Kıbrıs Türk Ticaret Odası için hazırlanan raporda; kayıt dışılığın en önemli nedenlerinden birinin, iktidarların baskı gruplarının istekleri doğrultusunda kararlar alarak oy uğruna vergilendirmeden vazgeçerek vergi yükünün belli kesimlere yüklenmesi olduğunun gösterildiğini belirtti.

Koalisyon hükümeti programının 12. sayfasında kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye yer verildiğini belirten Altuncuoğlu, “Kendi  programına ve şimdiki iki bakanının da imzasını taşıyan Ticaret Odası’nın raporuna rağmen Bilançoların Güncellenmesi Ve Tahsilatın Hızlandırılması (Geçici  Kurallar) Yasa Tasarısı, CTP, DP-UG hükümeti tarafından Meclis’e sevk edilmiştir. Bu günlerde yasalaşması beklenmektedir” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada söz konusu tasarının maddeleriyle ilgili yorumlarda bulunan Altuncuoğlu,  esas olarak reel sektör temsilcilerinin sahip oldukları işletmelerin, bilançolarını güncelleyerek, kredi veren bankaların kredi vermelerini kolaylaştırma gerekçesi ile hazırlandığı iddia edilmesine rağmen,  Yasa Tasarısı’nın  bugünkü haliyle tamamen bir vergi affı yasa tasarısı niteliği taşıdığını ileri sürdü.

Altuncuoğlu, kayıt dışılığının önlenmesi ve  vergi kaçaklarının asgariye indirilmesine yönelik çok ciddi önlemler alınması gerekirken son bir yıl içerisinde bu konuda kayda değer  hiçbir şey yapılmadığını aksine,  beyan vermeyen ve/veya  gerçeğinden çok düşük düzeyde beyan verenlerin  incelenmesi, denetimi  ile kesinleşmiş kamu alacaklarının   dava yoluyla  takibinin minimum düzeye indirildiğini ileri sürdü.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.