1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ

Ülkede özellikle kadınların, toplumsal cinsiyet eşitliği bakımında istenilen noktada bulunmadığı...

A+A-

 

Bağımsız Cumhurbaşkanı  Adayı Mustafa Akıncı, “Kıbrıs’ta rengimiz, dilimiz, kökenimiz, cinsiyetimiz, inançlarımız, düşüncelerimiz ne olura olsun, daha güzel bir yaşamı mümkün kılmak için geleceği birlikte şekillendireceğiz” dedi.

Seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı seçim çalışmaları kapsamında Güzelyurt bölgesinde  iki narenciye paketleme tesisini ziyaret etti; ardından   5. Kalkanlı Anıt Zeytin Ağaçları Yürüyüşüne katıldı.

Akıncı ziyaret ettiği tesislerde çoğunluğu kadınlardan oluşan çalışanlara seslenerek, “Hem bugünü, hem de yarınlarımızı daha iyi yapmak için uğraş vermemiz gerekiyor. Gelecek kuşakların daha iyi bir geleceği olması için tüm çabamızı ortaya koymamız lazım” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin  bu açıdan çok önemli olduğunu ifade eden Akıncı, Kıbrıs’ta her iki toplumun da haklarını koruyup bir çözüme varılmasını arzuladığını ifade etti.

“SİHİRBAZLIKLA OLMAZ”

Kıbrıs’ta çözüme ulaşmanın sihirbazlıkla olmayacağını belirten Akıncı,  oturup tartışmak, görüşmek ve iki tarafın da haklarını koruyacak bir anlaşmaya varmak gerektiğini, bunun için kararlılıkla hareket edeceğini kaydetti.

Narenciye sektörünün önemine işaret eden Akıncı,  yıllar içerisinde gerek bu alanda gerekse diğer bütün üretim ve pazarlama alanlarında sorunlar yaşandığını söyledi.

Akıncı, “Sadece Kıbrıs sorunu değil, ihracatımız, üretimimiz, çalışma hayatımızla da ilgilenmemiz, daha iyiye daha güzele gitmek için el birliği yapmamız lazım.

Ben sadece masa başında bir cumhurbaşkanlığı değil, sizlere anlattığım gibi bir cumhurbaşkanlığı vaat ediyorum. Kıbrıs sorunu dışında yapmamız, ilgilenmemiz gereken konular da var” ifadelerini kullandı.

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ

Ülkede özellikle kadınların, toplumsal cinsiyet eşitliği bakımında istenilen noktada bulunmadığının altını çizen Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, bu konularda da daha iyiye gitmek için çaba gösterilmesini gerektiğini vurguladı.

Halktan aldığı mesaj üzerine aday olduğunu kaydeden Akıncı, “Halk beni bu makama layık görürse, bu sorumluluğu üstlenip Kıbrıs’ın geleceğine, toplumumuzun geleceğine önümüzdeki beş yılda ne kadar katkı yapabilirsem onu yapmaya çalışacağım. Bu önemli bir seçim. Herkesi dinleyin ondan sonra da, kendi vicdanınızın sesini dinleyerek sandığa gidin” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.