1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ” KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ” KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ” KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi kurulması için çalışmalar sürüyor.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi kurulması için çalışmalar sürüyor. CTP/BG Milletvekili Doğuş Derya’nın 17 örgütün görüşlerini alarak hazırladığı tasarının yasalaşmasıyla sığınma evleri de kurulabilecek.

Toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılığın önlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadının statüsünün yükseltilmesini amaçlayan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi  ( TOCED) Yasa Tasarısı’nın kabul edilmesiyle Kadın Çalışmaları Dairesi  Yasası yürürlükten kalkacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre yasa tasarısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, CTP/ BG Milletvekili Doğuş Derya  ve bakanlık yetkililerinin katıldığı toplantıda ele alındı.

Kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın önlenmesinin yanı sıra, Danışma ve İzleme Konseyi oluşturulması, Cinsiyet Odak Noktaları (CON) kurulması, Şiddeti  Önleme ve Danışma Merkezleri (ŞÖDAM) oluşturulması,  sığınma evleri kurulması ve  kadın girişimciliğinin de  önünü açacak düzenlemelerin yaşama geçirilmesini öngören  yasa tasarısının taslak çalışmaları tamamlandı.  Taslak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  tarafından değerlendirilerek, son şekli verildikten sonra  Bakanlar Kurulu’na sunulacak.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.