1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ YASA TASARISI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ YASA TASARISI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ YASA TASARISI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

CTP/BG Milletvekili Doğuş Derya, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi Yasa Tasarısı’yla ilgili bugün Meclis Mavi Salon’da siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelerek görüştü.

A+A-

CTP-BG MİLLETVEKİLİ DERYA MECLİS’TE ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

CTP/BG Milletvekili Doğuş Derya, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi Yasa Tasarısı’yla ilgili bugün Meclis Mavi Salon’da siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelerek görüştü.

Derya, toplantıda siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü üyesi kadınlara hazırlanan yasa tasarısı örneği hakkında sunum yaptı.

Toplantıda, örgütlere görüşleri yazılı olarak bildirmeleri için 10 günlük süre tanındı.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi Yasa Tasarısı ilgili örgütlerin görüşleri alındıktan sonra Meclise sunulması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na verilecek.

Toplantıya, CTP/BG, TDP, YKP, KTAMS, KAMU-SEN, DEV-İŞ, FEMA, Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı, Kadından Yaşama Destek, Yurtsever Kadınlar Birliği, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı ve Akova Kadınlar Derneği temsilcisi kadınlar katıldı.

DERYA

CTP/BG Milletvekili Doğuş Derya yaptığı sunumda, ülkede toplumsal cinsiyet eşitliği ve adaletinin sağlanması için uzun süreden beri çalışmalar yürütülmekte olduğunu belirterek, geçen süre içerisinde farklı taleplerin ortaya çıktığını kaydetti.

Ülkede toplumsal cinsiyet eşitliği ve adaleti için gerekli yasal ve kurumasal düzenlemelerin yapılması için herkesin görüş belirttiğini ifade eden Derya, ülkede kadına yönelik şiddetin son bulması, kişilerin cinsiyeti, cinsel yönelimi veya cinsiyet kimliğinden dolayı ayrımcılığa maruz kalmaması, istihdam politikaları, çalışma hayatındaki eşitsizliklerin giderimesi,  yürürlükte bulunan mevzuatın uluslararası normara göre toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacak şekilde revize edilmesi ve nüfusun yarısını oluşturan kadınların karar alma mekanizmalarına gelebilmeleri için” kadın hareketi, siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütlerinin çeşitli çalışmalar sürdürdüğünü söyledi.

Bugün gerçekleştirdikleri toplantıda; Toplumsal Cinciyet Eşitsizliği Dairesi’yle ilgili hazırlanan yasa tasarısını bir an önce hayata geçirme yönünde atılan ilk adım olduğunu belirtti.

2002’de o dönemin kadın hareketinin ortaya koyduğu emek ve  iyi niyet sonucu çıkarılan Kadın Çalışmaları Dairesi Yasası’nın ise bugüne dek kurumsal düzeyde aktifleştirilmediği gibi hiç bütçe ayrılmadığını da vurguladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.