1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TOPLUMSAL GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRME KARARLILIĞINDAYIZ”
“TOPLUMSAL GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRME KARARLILIĞINDAYIZ”

“TOPLUMSAL GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRME KARARLILIĞINDAYIZ”

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver V. Bedevi,

A+A-

 

BARO BAŞKANI BEDEVİ: “TOPLUMSAL GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRME KARARLILIĞINDAYIZ”

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver V. Bedevi, avukatların ve baroların, bağımsız ve hür şekilde, hukukun üstünlüğünün, yargının bağımsızlığının, demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerinin ilerletilmesi için toplumsal görevlerini yerine getirmeye devam etme kararlılığında olduğunu vurguladı.

Bedevi, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “ülkede sürüp giden ekonomik kaos ve geleceğe dair belirsizlik ve kaygı ortamının, her birey ve kesim gibi avukatları ve yargıyı da etkilediğini” belirtti. Bedevi şunları kaydetti:

“Ancak avukatlar ve barolar, birer adalet neferi ve adaletin olmazsa olmazları olarak ifa etmekte oldukları maaşsız kamu görevini sürdürmeye ve mesleki icraatlarına ek olarak hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının ve demokrasi ve insan hak ve özgürlüklerinin sağlanıp ilerletilmesi için toplumsal görevlerini yerine getirmeye bağımsız ve hür bir şekilde devam etme kararlılığındadırlar.”

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver V. Bedevi mesajında, tüm meslektaşlarının Avukatlar Günü’nü kutlayarak, avukatlara ve topluma aydınlık ve huzurlu bir varoluş ve hukukun egemen olduğu bir gelecek diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.