1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPRAKTAN İNSAN KEMİKLERİ ÇIKTI
TOPRAKTAN İNSAN KEMİKLERİ ÇIKTI

TOPRAKTAN İNSAN KEMİKLERİ ÇIKTI

Yeşilköy’de iş makinesiyle arazi temizliği yapan belediye çalışanları insan kemikleri buldu.

A+A-

Ayşe BULUT

Yeşilköy’de dün sabah belediye işçilerinin temizlik çalışması yaptığı araziden insan kemiklerinin çıkması, bölgede büyük heyecan yarattı.

İlk anda savaş döneminde öldürülmüş kayıp kişilerden birilerine ait olabileceğini düşünen belediye işçileri ve Yeşilköy sakinleri, durumu polisin yanı sıra Kayıp Şahıslar Komitesi’ne de bildirdi.

Yapılan soruşturma sonucunda, bölgenin çok uzun zaman önce Türk Mezarlığı olduğunu anlaşıldı.

Kemikler İslami usullere göre defnedilecek

Yenierenköy Belediyesi işçileri, Yeşilköy’de Gazimağusa-Karpaz anayolu üzerindeki, Yeşilköy Köy Kooperatifi Zirai İlaçlar Bölümü’nün karşısındaki arazide dün sabah temizlik çalışması başlattı.

Boş arazide kepçeyle temizlik yapılırken saat 11.00 sıralarında toprak altından çok sayıda insan kemiğinin çıktığını gören belediye çalışanları, hemen çalışmalarını durdurarak durumu Ziyamet Polis Karakolu’na bildirdi.

Durumdan Kayıp Şahıslar Komitesi de haberdar edildi. Polis, bölgede güvenlik önlemi alarak soruşturma başlatırken, Kayıp Şahıslar Komitesi’nde görevli bir arkeolog da bölgeye giderek inceleme yaptı ve meselenin komitenin alanına girmediği tespitinde bulundu.

Polis de yaptığı soruşturmada, bölgenin çok uzun yıllar önce Türk mezarlığı olarak kullanıldığını ortaya çıkardı.

Bunun üzerine, Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, Yeşilköy imamı Ertuğrul Con’u, kemikleri İslami usullere göre yeniden defnetmesi için görevlendirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.