1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Topuklu ayakkabı giyebilmek için parmaklarını kestiriyorlar!
Topuklu ayakkabı giyebilmek için parmaklarını kestiriyorlar!

Topuklu ayakkabı giyebilmek için parmaklarını kestiriyorlar!

Topuklu ayakkabı giyebilmek için parmaklarını kestiriyorlar!

A+A-

Kadınlar tarafindan giydikçe ayak bileklerini incelttigi iddia edilen topuklu ayakkabı tam bir tutkudur. Fakat bu tutkuyu abartanlar da var. Ameliyatla ayak parmaklarına tel taktıran bazı kadınlar, bir süre bu tellerle yere basamadan ağrı içinde yatmak zorunda kalıyor. Pek çok kadın topuklu ayakkabı giyebilmek için işkenceye benzeyen 'Sindirella Ameliyatı'yla parmaklarını kestiriyor.

Topuklu ayakkabı giyebilmek için parmaklarınızı kestirir miydiniz?

Pek çoğumuzun hayır cevabı vereceği bu soruya evet diyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Maliyeti oldukça yüksek operasyonun ardından, ayak parmaklarını eskisi kadar hareket ettiremeyen kadınların sayısı da oldukça fazla.

Dünyada gün geçtikçe artan ayak estetik operasyonları her zaman mutlu sonla bitmiyor. Sindirella ameliyatı adı verilen ayak estetik ameliyatlarında, genellikle baş parmaktan daha uzun olan ikinci ve üçüncü parmaklar kesilerek kısaltılıyor. Bunun yanında ayak baş parmağının yanında oluşan deformasyon da yine bu ağrılı ameliyatla düzeltiliyor. Ancak ameliyat ve ardından gelen nekahat süreci son derece ağrılı geçiyor ve sonuç her zaman başarılı olmuyor. 

Çoğunlukla ABD'de sivri burunlu ayakkabı giymek uğruna beşinci parmağını kestiren, parmaklarını daraltan, yüksek topukla ağrı hissetmemek için topuğuna botoks yaptıranların sayısı giderek artıyor. Bu vahim bir durumu, yapılan filmler, diziler, reklamlar, trendsetter'lar özellikle gençleri kötü etkiliyor.

Sindirella ameliyatı kurbanlarından biri, İngiltere'de yaşayan Danielle Sandler. Geçirdiği zorlu ameliyatta inanılmaz ağrılar çeken, ve ayak parmaklarındaki tellerin acısını uzun süre hisseden Sandler, tellerin alınma sürecinin de bayıltacak derecede acı verici olduğunu söylüyor. Sindirella ameliyatı sonrası topuklu ayakkabı giymek bir yana,ayak parmaklarını hareket dahi ettiremeyen Sandler, ayaklarının operasyon öncesinden daha fazla acı verdiğini söylüyor.

Fotoğrafta görüldüğü gibi bir başka kişi de yine topuklu ayakkabı giyebilmek için bıçak altına yatmış.

30111271.jpg

30111270.jpg

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.