1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÖRE: "TARIMDAN ANLAMAYAN BİRİ TARIM BAKANI OLDU"
TÖRE: "TARIMDAN ANLAMAYAN BİRİ TARIM BAKANI OLDU"

TÖRE: "TARIMDAN ANLAMAYAN BİRİ TARIM BAKANI OLDU"

Töre: "Tarımdan anlamayan biri Tarım Bakanı oldu"

A+A-

Ada TV’de Gözde Bekir’in hazırlayıp sunduğu Günaydın Ada programına konuk olan UBP Milletvekili Zorlu Töre, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Töre, UBP 20. Olağan Kurultayı sonuçlarını şu sözlerle değerlendirdi:

“Tabanın hala CTP'yle koalisyonda UBP'nin durumundan rahatsız olduğuna inanıyorum”

“Kurultay sonucunu tartışmaktansa sonucun hayırlı olmasını dilemek lazım. Ulusal birliğimizi korumalıyız. Bundan sonra tavan ve tabanın kucaklaşması gerekir. Tabanda büyük bir kırgınlık vardır...

Biz elimizden geleni yapmaya hazırız ama top Sayın Genel Başkandır. Benim bir kırgınlığım yok, üzerime düşeni adaylığımda da yaptım. Ben milli bir davayı, devlet ciddiyetini savundum kampanyamda...

Tabanın hala CTP'yle koalisyonda UBP'nin durumundan rahatsız olduğuna inanıyorum...

2016'dan itibaren yeni siyasi parti şekillendirilmeleri olacaktır... Siyasette yeni şeyler yaşanacak ama biz UBP olarak bütünleşmeliyiz.”

“CTP'nin büyük ortak olduğu bir kabinede bakan olarak yer almam”

Kendisinin CTP’nin büyük ortak olduğu bir kabinede kesinlikle bakan olmayacağını vurgulayan Töre, “’KKTC'yi kurmakla ayağımıza kurşun sıktık’ diyen kişi bu sözünü geri alırsa bende sözümü geri alırım” dedi.

Kıbrıs sorunundan dolayı hükümetin bozulabileceğini söyleyen Töre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı açıklamalarının net olmadığını ve Türkiye’nin garantilerinden uzaklaşma eğilimi içinde olduğunu iddia ederek eleştirdi.

“Bakanın konuları öğrenmesi en az 6 ay alır”

Hükümetin tarım politikası olmamasını da eleştiren Töre, Tarım Bakanı olarak atanan Erkut Şahali’nin konuları öğrenmesinin ise en az altı ay alacağını kaydetti. Töre “Tarımdan anlamayan biri Tarım Bakanı oldu” ifadesini kullandı.

Kıbrıs Postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.