1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOROS, "LTB’DEKİ SORUNLAR ZAM YAPILARAK ÇÖZÜMLENEMEZ"
TOROS, "LTB’DEKİ SORUNLAR ZAM YAPILARAK ÇÖZÜMLENEMEZ"

TOROS, "LTB’DEKİ SORUNLAR ZAM YAPILARAK ÇÖZÜMLENEMEZ"

Toros, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Lefkoşa’daki iş yaşamı LTB’nin sorunlarıyla ilgili görüşme gerçekleştirdi.

A+A-

TOROS, LTB’DEKİ SORUNLARIN ZAM YAPILARAK ÇÖZÜMLENEMEYECEĞİNİ BELİRTTİ

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile Lefkoşa’daki iş yaşamı LTB’nin sorunlarıyla ilgili görüşme gerçekleştirdi.

KTTO’dan verilen bilgiye göre, Fikri Toros, LTB’deki görüşmede yaptığı konuşmada Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sorunlarından dolayı en çok etkilenen kesimin iş yaşamı olduğunu söyledi.

Toros, iş insanlarının, ödediği vergi ve ücretler karşılığı olan hizmeti etkin bir şekilde alamadığını ve bazı Belediye hizmetlerine de zam yapıldığını iddia etti.

Belediye’nin yapısal sorunlarının zam yaparak çözülemeyeceğini savunan Toros, kurumun öncelikle gelir-gider dengesinin sağlaması gerektiğini, zam yapılacaksa dahi bunun yapısal çözüm önerileriyle eş zamanlı olarak uygulamaya konması gerektiğini ileri sürdü.

SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

Belediyedeki “mevcut yapılanmanın sürdürülebilir olmadığının” altını çizen Toros, yasal engeller nedeniyle verimli ve ihtiyaca uygun bir personel yapılanmasına gidilemiyorsa, en azından Belediye’nin yeni gelir getirici faaliyetleri uygulamaya koymasını ve elindeki personeli bu şekilde değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, ise Belediye’yi sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toros, görüşmede Oda’nın görüşlerini içeren bir  mektubu da Mehmet Harmancı’ya verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.