1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tosuncuk dünyayı geziyor!
Tosuncuk dünyayı geziyor!

Tosuncuk dünyayı geziyor!

Mağdurlar hakim karşısında...

A+A-

Çiftlik Bank davasında ikinci gün: Mağdurlar dinleniyor

Binlerce kişiyi kâr vaadiyle dolandırıldığı gerekçesiyle 11’i tutuklu 48 kişinin yargılandığı Çiftlik Bank davasının 2. duruşması başladı. Mahkeme heyeti, 6 gün sürecek davanın 2. gününde mağdurları dinlemeye başladı. Çiftlik Bank davasında örgütün bir numarası Mehmet Aydın’ın da aralarında bulunduğu 7’si firari 48 sanıklı sanık yargılanıyor.

Binlerce kişinin mağduriyet yaşadığı Çiftlik Bank dosyası kapsamında ‘Tosuncuk' olarak bilinen örgütün bir numarası Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 7'si firari 48 sanıklı davanın 2. duruşması başladı. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 11 tutuklu sanık ve mağdurlar ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti mağdurların beyanlarını dinliyor. Cuma günü görülen ilk duruşmada 11'i tutuklu 24 sanık dinlenmişti.

YÖNETİCİLERİN 75 BİN 260'AR YILA KADAR HAPİS İSTENMİŞTİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, firari olan örgütün bir numaralı şüphelisi Mehmet Aydın'ın da aralarında olduğu 18 kişinin ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme', ‘Bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık', ‘Ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık' ve ‘Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçlarından 22 bin 580 yıldan 75 bin 260'ar yıl hapsi istenmişti.

Savcılık, örgüt üyeleri ve örgüte yardım eden 30 kişi hakkında ise ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme' ve ‘Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçlarından ayrı ayrı 5 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

1 MİLYAR 139 MİLYON 972 BİN 622 LİRA TOPLANMIŞTI

3 bin 762 kişinin müşteki olarak yer aldığı 500 sayfalık iddianamede, 18'i örgüt yöneticisi olmak üzere 48 kişi şüpheli olarak yer almıştı. Şüphelilerin bu sistem aracılığıyla 132 bin 222 katılımcıdan, sistemin çalışmaya başladığı 31 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira toplandığı ve katılımcılara bu dönemde 687 milyon 838 bin 995 lira geri ödeme yapıldığı bilgisi verilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.