1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÖVBE TÖVBE!
TÖVBE TÖVBE!

TÖVBE TÖVBE!

Hocanın borcu var diye...

A+A-

Ramazan ayında camiden hırsızlık yapan Mürsel Yazıcı, mahkemede pişman olduğunu söyleyerek, “Hocanın borcu vardı ona karşılık aldım” dedi.

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Tuzla’da, köy camisinden toplam değerleri 750 TL olan elektrikli süpürge ile ses yükseltici amfi cihazı çalındı. Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayında meydana gelen ve köyde büyük şaşkınlık yaratan olayla ilgili Mürsel Yazıcı isimli şahıs gözaltına alındı. camiden çalınan eşyaların zanlının evinde bulunduğu öğrenildi. Teminat maksatlı dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılan Mürsel yazıcı söz alarak, “Hocadan alacağım vardı. O malları da hocanın sanıp, borcuna karşılık el koymuştum. Caminin malı olsa almazdım, çok özür dilerim” diyerek af diledi.

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Çangaroğlu ise zanlının 3 Haziran 2017 tarihinde, Tuzla’da, cami içerisinden 400 TL değerinde elektrik süpürgesi ile 350 TL değerinde ses yükseltici amfi cihazını sirkat ettiğini söyledi. 

Çalınan eşyalar evinde bulundu

Zanlının 6 Haziran 2017 tarihinde tespit edilerek gözaltına alındığını ve suçunu kabul ettiğini belirten Çangaroğlu, sirkat edilen eşyaların da bulunarak emare olarak alındığını söyledi. Çangaroğlu, soruşturmanın tamamlandığını bildirerek, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı, “hocadan alacağım vardı, o malları hocanın sanıp, alacağıma karşılık el koymuştum, caminin malı olsa almazdım, çok özür dilerim” diyerek mahkemeden af diledi.

Kefaleti ödeyemedi

Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının, bin TL nakdi kefalet ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber bir kefilin, lehinde, 25 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi, ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.