1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TRAFİĞE 9 KURBAN VERDİK!
TRAFİĞE 9 KURBAN VERDİK!

TRAFİĞE 9 KURBAN VERDİK!

TRAFİĞE 9 KURBAN VERDİK!

A+A-

KKTC’de 1 Ocak-11 Eylül 2015 tarihleri arasında 7 ölümlü trafik kazası meydana geldi, 1’i çocuk 9 kişi yaşamını yitirdi.

Duygu ALAN


KKTC’nin kanayan yarası olan trafik kazalarının ardı arkası kesilmiyor. Ülke genelinde hemen her gün trafik kazası meydana geliyor.
KKTC genelinde son 9 ayda 7 ölümlü kaza meydana gelirken bu kazalarda 1’i çocuk olmak üzere 9 kişi yaşamını yitirdi.
Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgilerden derlenen istatistiklere göre, 1 Ocak-11 Eylül 2015 tarihleri arasında ülke genelinde meydana gelen ölümlü kazalarda yaşamını yitirenlerin 3’ü yaya, 1’i motosiklet sürücüsü, 3’ü araç sürücüsü, 2’si yolcuydu.

Azrailin adı sürat ve dikkatsizlik
KKTC’de 1 Ocak – 11 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşen ölümlü 9 kazadan 7’i sürat ve dikkatsizlik sonucu meydana gelirken 1’i alkollü araç kullanmak, 1’i de kazada yaşamını yitiren şoförün kullandığı TIR’ın dorsesinin TIR’dan ayrılması sonucu, TIR’ın savrulması ile meydana geldi.

İpek, cami dönüşünde can verdi
KKTC’de 2015 yılın ilk ölümlü trafik kazası 5 Ocak tarihinde Lefkoşa’nın Ortaköy bölgesinde akşam saat 17.30 sıralarında meydana geldi.
Kaza, Birgün Fırtınaer’in kullandığı LC 046 plakalı araçla Ortaköy ışıklardan Gönyeli çemberi istikametine seyir halinde iken camiden çıkıp karşıdan karşıya geçmeye çalışan 77 yaşındaki Ahmet İpek’e çarpması sonucu meydana geldi.
Olay yerine gelen ambulans ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılan Ahmet İpek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay yerinde can verdi
Lefkoşa’da 16 Mart 2015 tarihinde akşam 18.30 sıralarında meydana gelen trafik kazasında ise 23 yaşındaki Fatih Dudu yaşamını yitirdi.
Neşe Başkan (48), JH365 plakalı salon araçla, Osman Örek Caddesi’nde (Citroen ışıklarıyla Metehan çemberi arası) Metehan istikametinde seyrederken, yaya olarak yolu geçmeye çalışan Dudu’ya çarptı.
Gazimağusa sakini olduğu belirtilen Dudu olay yerinde öldü.

Feci şekilde can verdiler
Girne’de 13 Nisan 2015 tarihinde meydana gelen motor kazasında 29 yaşındaki Çağıl Zorlukasap ve 22 yaşındaki Türkmenistan uyruklu Aziza Seyliyeva feci şekilde can verdi.
Kaza, Girne Ecevit Caddesinde meydana geldi.  Çağıl Zorlukasap yönetimindeki, KTM marka 530cc’lik motosikletle çift şeritli yolda Girne’den güney istikametine seyrederken, aşırı sürat ve dikkatsizliği sonucu viraja girmesi sonucu meydana geldi.
Aşırı süratli bir şekilde viraja giren Zorlukasap, yolun solunda bulunan ve Karayolları Dairesine ait olan çelik bariyerlere çarptı.
Girne Ecevit Caddesinde yolun solunda bulunan çelik bariyerlere motosikletin yan kısmı ile çarpan Çağıl Zorlukasap’ın yönetimindeki KTM marka motor ikiye ayrıldı.

Yılın ikinci acı haberi Kumyalı’dan geldi
Kumyalı-Ziyamet anayolunda 13 Mayıs 2015 tarihinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 59 yaşındaki Mehmet Günsay,  kazadan 24 saat sonra kaldırıldığı hastanede yaşam savaşını kaybetti.
Polis bültenine göre, kaza Mehmet Günsay (E-59), KH 971 plakalı aracıyla Kumyalı istikametine doğru seyrettiği sırada virajda direksiyon hakimiyetini kaybedip yolun sağına geçmesi sonucu, o sırada karşı yönden gelen Osman Özduman (E-39) yönetimindeki JD 246 plakalı biçerdöverle çarpışması neticesinde gerçekleşti.

Ecele 15 gün direndi
Girne-Değirmenlik anayolunda 24 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen tır kazası sonucu ağır yaralanan Mehmet Türker, kazadan 15 gün sonra yaşamını yitirdi.
Türker’in kullandığı MY 225 plakalı tırın kum yüklü dorsesi Acapulco kavşağında tırdan ayrılarak yol kenarına devrildi. Tır ise sürüklenerek elektrik direğine vurarak alev aldı. Yoldan geçen vatandaşların yardımı ile tırdan çıkarılan 43 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.
Mehmet Türker, 8 Ağustos 2015 tarihinde yaşamını yitirdi.

Alkollü sürünün kurbanı oldu


Türkiye'den gelecek olan su için Çatalköy'de alt yapı çalışması devam eden yol kenarında 20 Temmuz 2015 tarihinde el feneri ile trafik hunisi yerleştirmeye çalışan 39 yaşındaki Bahset Aytekin araç çarpması sonucu hayatını kaybetti.


Kaza yönetimindeki ZMD 347 plakalı salon araç ile  dikkatsiz ve aşırı bir süratle Girne şehir merkezine doğru kullanan Şefik Çorbacıoğlu Erdener Supermarket yakınlarına geldiği zaman,  yolun solunda yaya olarak bulunan ve elindeki el feneri ile yol kenarına trafik hunisi yerleştirmeye çalışan Bahset Aytekin'e  aracının ön kısmı ile çarpması sonucu meydana geldi.

Anne ve bir çocuk öldü, iki çocuk ağır yaralı
Yılın en son ölümlü kazası önceki gün Lapta’da meydana geldi. Kaza sonucu araç sürücüsü anne Yeter Avşar ve araçta yolcu olarak bulunan 5 yaşındaki oğlu Batuhan Avşar yaşamını yitirdi.
Yeter Avşar'ın kullandığı araçta yolcu olarak bul
unan oğulları 9 yaşındaki Hüseyin Avşar ve 10 yaşındaki Kazım Avşar ise ağır yaralandı.

Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.