1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TRAFİK CEZASINI DEMİR PARALARLA ÖDEYECEK
TRAFİK CEZASINI DEMİR PARALARLA ÖDEYECEK

TRAFİK CEZASINI DEMİR PARALARLA ÖDEYECEK

217 TL 50 kuruşluk trafik cezasını 1 TL ve 50 kuruşluk bozuk paralarla ödeyecek

A+A-

Vedat Yayar isimli vatandaş, KKTC vatandaşı olmayan kardeşiyle ortak kurduğu şirketin kamyonetine geçmişte “B” izni alabilmesine rağmen, son yaptığı başvuruda alamamasını protesto etti.

Ahmet İLKTAÇ

Vedat Yayar isimli vatandaş, KKTC vatandaşı olmayan kardeşiyle ortak kurduğu şirketin kamyonetine geçmişte “B” izni alabilmesine rağmen, araçlarını yeniledikten sonra “B” izni için yaptıkları başvurunun kabul edilmemesine tepki gösterdi.

Şirketlerinin kurucu ortağı olan kardeşinin KKTC vatandaşı olmaması nedeniyle “B” izni talebinin kabul edilmediğinin kendisine söylendiğini anlatan Vedat Yayar, ancak yine kardeşiyle ortak olduğu şirketin kamyonetine geçmişte rahatlıkla “B” izni alabildiğini iddia etti. Vedat Yayar, “B” izni olmadığı için 18 Ağustos tarihinde polis tarafından rapor edilmesinin ardından bu durumu protesto etmek için polisin yazdığı 217 TL 50 kuruşluk trafik cezasını 1 TL ve 50 kuruşluk demir paralarla ödeyecek.

“Geçmişte oluyordu, şimdi olmuyor”

Kıbrıs Gazetesi’ne gelerek şikâyette bulunan Vedat Yayar isimli vatandaş, kendisi ve kardeşi Sedat Yayar’ın KKTC’de “Yayar Ticaret Ltd.” şirketinin kurarak mobilyacılık yaptıklarını söyledi.

Vedat Yayar, kardeşiyle ortak olan şirketlerinin KKTC’de tescilli bir şirket olduğunu kaydetti. Yaptıkları ürünleri taşımak için kamyonet kullandıklarını belirten Yayar, gerek kendi adına gerekse de şirketleri adına geçmişte kamyonetleri için yaptıkları başvurularda kamyonetin yük taşıması için gerekli olan “B” iznini hiç sorun olmadan aldıklarını öne sürdü.

Vedat Yayar, daha sonra eski kamyonetini satıp yerine yenisini aldığında ona da gidip “B” izni çıkarmak istediğini dile getirdi.

Ocak ayında gerekli izni çıkarmaya gittiğinde şirket kurucularından olan kardeşinin KKTC vatandaşı olmaması nedeniyle kamyonetlerine “B” izni alamadıklarını ifade eden Yayar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndaki personele geçmişte de şirketin kardeşiyle ortak olduğunu ancak “B” iznini alabildiğini söylemesi üzerine oradaki memurun geçmişte aldığı “B” izninin kendisine gayri yasal şekilde verildiğini beyan ettiğini iddia etti.

Vedat Yayar, ekmek parasını kazanabilmek için kamyoneti “B” izni olmadan kullandıklarını, Ağustos ayının 18’inde de İskele’de polis tarafından “B” izni olmadığı için rapor edildiğini kaydetti.

Rapor edilmesine oldukça öfkelenen Yayar, “ben resmi makamlardan “B” iznini istedim ama vermediler. Geçmişte halbuki verdiler. Şirketimde değişen bir şey yok. Peki neden şimdi vermiyorlar? ” diye sorarak sitem etti.

Vedat Yayar, bu tutarsız anlayışı protesto etmek için de polise 217 TL 50 kuruşluk trafik cezasını 1 TL ve 50 kuruşluk bozuk paralarla ödeyeceğini açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.