1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TRAFİK DURDU!
TRAFİK DURDU!

TRAFİK DURDU!

Eylem yaptılar!

A+A-

Boğaz-Boğaztepe çift şeritli yol güzergahının değişmesini isteyen bölge halkı eylem yaptı

Hüseyin ÇİÇEK
 
Ercan-Bafra Turizm Bölgesi arasında yapılacak olan Bahçeler, Dokuzlevler, Boğaz, Boğaztepe ile Kalecik köyleri güzergahını takip edecek olan yeni çift şeritli yola tepki gösteren bölge insanı dün bir eylem yaptı.
Bölge sakinleri, Ergazi Kavşağı üzerinde yolu trafiğe kapayarak eylem gerçekleştirdi.
Eylemciler adına basına açıklama yapan Zühre Balcıoğlu; Beşevler, Dokuzevler, Boğaz, Boğaztepe, Kalecik ve İskele bölgesinde yeşil çevre ve doğanın mahvedilmekte olduğunu savundu.
Çift şeritli yolun bölge halkı, esnaf ve gelecek nesillerin sağlığı, turizmi ve sosyo ekonomik yaşamını sürdürebilmesi açısından sorunlu olduğunu ileri süren Balcıoğlu, bunun sadece küçük bir topluluğun sorunu olmadığını ifade etti.
Cumhuriyet Meclisi’nde bölge halkının haklı davasını destekleyen milletvekilleri Hüseyin Angolemli ile Biray Hamzaoğullarına ve Meclis Dilekçe Komitesi Başkan ve üyelerine teşekkür eden Balcıoğlu, çift şeritli yolların meskun ve turizm alanlarından geçmesine şiddetle karşı olduklarını vurguladı. 
Balcıoğlu, ilgili makamlara 18 Ağustos 2004 tarihinde ve özellikle 2010 yılından sonra alternatif yol güzergahları önerilmesine rağmen, bölgeleri olan Bahçeler, Dokuzevler, Boğaz, Boğaztepe ve Kaleciğin yeni gelişmekte olan meskun bölgesinden geçirilmek istenmesindeki ısrarı anlayamadıklarını ifade etti.
Diyalog
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.