1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TRAFİK KAZALARI HERKESİ ÜZDÜ
TRAFİK KAZALARI HERKESİ ÜZDÜ

TRAFİK KAZALARI HERKESİ ÜZDÜ

gıda düvenliği konusunda gündem dışı konuşma...öğrencilerin sayısının azalması...

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda DP/UG milletvekili Hakan Dinçyürek, gıda düvenliği konusunda gündem dışı konuşma yaptı.

Konuşmasına trafik kazalarına değinerek başlayan Dinçyürek, trafik kazalarının herkesi üzdüğünü, bu yaşananların kader olmadığını söyledi. Yol güvenliğiyle ilgili alınması gereken önlemler olduğunu belirten Dinçyürek, eksik olan güvenliğin sağlanmasını istedi. Anayolların köprü üzerinden geçtiği, bunun kazalara sebebiyet verebileceğini, çökme ve çukurlar konusunda tedbir alınması gerektiğini belirten Dinçyürek, sinyalizasyon eksikliği ve ışıklandırmaya da çare bulunmasını istedi.

Kanser hastalarının giderek arttığını belirten Dinçyürek, kimyasal maddelerin bu konuda önemli rolü olduğunu kaydetti.

Gıda güvenliği konusunda yetki karmaşası, kaosu yaşandığını söyleyen Dinçyürek, yönetimde dağınıklık olduğunu, yeterince tedbir alınamadığını savundu.

Devletin gıdada eksik olan otoriteyi sağlaması gerektiğini, tek elden yönetimin disiplin getireceğini  belirten Dinçyürek, Gıda Kontrol Müdürlüğü oluşturulmasını istedi.

Gıda Denetim ve Hal Yasası’nın ivedilikle geçmesi gerektiğini vurgulayan Dinçyürek, sağlık ve geleceğin garanti altına alınmasının şart olduğunu kaydetti.

Lisanslı depoculuk uygulamasına geçilmesini isteyen Dinçyürek, bilinçli kişiler tarafından da denetim yapılması gerektiğini belirtti.

SENNAROĞLU

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, gıda konusunun son üç dört ayda sıklıkla tartışılmaya başlandığını, bunun sevindirici olduğunu, denetimleri sıklaştırdıklarını kaydetti.

Analizlerin artırıldığını sağlığa uygun olmayan ürünlerin ortaya çıkarıldığını belirten Sennaroğlu, yetki karmaşasının da ortadan kalkması adına hükümet oluşurken Gıda Bakanlığı’nın oluşturulduğunu ifade etti. Çağa uygun gıda güvenliği ve mevzuatı oluşması için temel yaratmanın amaçları olduğunu söyleyen Sennaroğlu, bu konuda hazırlanan ve hazırlanmakta olan yasa taslakları konusunda bilgi verdi. Bu yasa tasarılarının Şubat ayında Meclise sevk edileceğini söyleyen Sennaroğlu, şu anda Tarım Dairesi’nin denetimler yaptığını kaydetti.

İthal ve yerli ürünlerde denetimi üst düzeye çıkardıklarını belirten Sennaroğlu, sağlığa uygun olmayan ürünlerin imha edildiğini söyledi. 

ÇAĞLAR

CTP/BG milletvekili Mehmet Çağlar ise, “üniversitelerimiz ve toplumsal önemi” konusunda konuştu. Çağlar, konuşmasının başında istihdamlar ve trafik kazaları konusuna değindi.

Çağlar, trafik kazalarının artma nedenlerinin derinlemesine incelenmesi gerektiğini belirtti.

İstihdam konusunda popülizm yapıldığını, bu konunun siyasi çıkarlara alet edildiğini bunun doğru olmadığını söyleyen Çağlar, sorunların giderilmesini istedi.

Çağlar, ülkede üniversite mezunu sayısının arttığını, yüksek lisans ve doktora yapanların da giderek çoğaldığını ifade etti. Geleceğin toplumunu yaratma noktasında şimdiden adım atılması gerektiğini belirten Çağlar, Türk devletlerinin yaşam sürelerinin 100 yılı geçmediğini söyledi. Bu devletlerin bilime, bilgiye ve kendini yenilemeye önem vermediklerini belirten Çağlar, tarihten silindiklerini kaydetti.

Çağlar, üniversiteleri bulundukları noktadan ileriye taşımanın, toplumsal bilinci yükseltmenin gerektiğini ifade etti. Üniversitelerle ilgili ülke dışında yaratılan bazı olumsuz noktalar olduğunu, ülkede de yapıcı eleştirilere değer vermemeye başlandığını belirten Çağlar, bunun kendi kendinin ayağına kurşun sıkma olduğunu kaydetti.

Üniversitelerin bilim üretebilmesi için devletin katkı sağlaması gerektiğini söyleyen Çağlar, bilim üretmenin pahalı olduğunu belirtti.

ARABACIOĞLU

Türkiye’de üniversite sayısının arttığını, bu ülkeden gelen öğrencilerin sayısının azalmasının söz konusu olabileceğini belirten Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da, bu konunun araştırılması gerektiğini kaydetti.

Önümüzdeki haftadan itibaren üniversiteleri ziyaret edeceğini söyleyen Arabacıoğlu, ziyaretlerinin kuruluş tarihine göre düzenleneceğini ifade etti.

Arabacıoğlu, eğitimin ülke için çok önemli olduğunu kaydetti. Yaz döneminde üniversitelere öğrenci çekebilmek adına çalışma yapılacağını belirten Arabacıoğlu, ülke ve üniversitelerin tanıtımının yapılabileceğini söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.