1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TRAFİK KAZASI GELECEĞİNİ ELİNDEN ALDI
TRAFİK KAZASI GELECEĞİNİ ELİNDEN ALDI

TRAFİK KAZASI GELECEĞİNİ ELİNDEN ALDI

Hayatı mahvoldu

A+A-

19 ve 20 yaşlarındaki 3 gencin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili davada 4 yıl hapislik alan Cemil Kızılbora, yasa gereği öğretmen olamayacak.

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 28 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen trafik kazasında Nejdet Işıkgün (E-20), Ferhan Bozkurt (E-20) ve  Müslüm Gerçek’in (E-19) ölümüne sebep olmakla suçlanan Cemil Kızılbora, 3 yıl devam eden dava sonucunda 4 yıl hapislik cezası aldı. Kızılbora’nın avukatı istinafa gideceklerini söyledi.
Öğretmen Akademisi mezunu olan Kızılbora, olay esnasında güneş ışığı girmesi nedeniyle gözünü kapatmak zorunda kaldığı için kaza yaptığını iddia etmişti. Kızılbora’nın savunmasında bir yıldan fazla hapislik alması halinde öğretmenlik yapamayacağı da belirtilmişti. Ancak mahkeme bu iddiaları dikkate almadı.

 

Ağır Ceza kararını verdi
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne kaza ile ilgili sanık olarak yargılanan Cemil Kızılbora hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti “Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu Necdet Işıkgün, Ferkan Bozkurt ve Müslüm Gerçek’in ölümüne sebebiyet vermek” başta olmak üzere beş davadan suçlu buldu. 

 

Savunması çürütüldü
Mahkeme heyeti, aleyhine getirilen tüm davaları reddeden ve kaza esnasında gözüne güneş ışığı girdiği için gözlerini kapatmak zorunda kaldığını ve kaza yaptığını iddia eden sanığın, ifadesinin doğru olmasının mümkün olmadığına karar verdiğini açıkladı.

 

Astroloji ve uzay bölümü mezunu tanık
Kararı okuyan Bahar Saner, 28 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen kaza sonucu Nejdet Işıkgün  (E-20) , Ferhan Bozkurt (E-20) ve 19 yaşındaki Müslüm Gerçek’in yaşamını yitirdiğini, iki kişinin ise ağır yaralandığını söyledi. Kazadan sonra ifadesi alınan sanığın polise kaza esnasında gözüne güneş girdiğini, bu nedenle gözlerini kapatmak zorunda olduğunu ileri sürdüğünü belirtti. Saner, sanığın aleyhine getirilen tüm davaları ret ettiğini de belirterek mahkemeye sunulan kanıtları değerlendirdiklerini, astroloji ve uzay bölümü mezunu tanığın incelemeleri sonucu mahkemeye sunduğu ifadeyi kabul ettiklerini söyledi. 

 

Uzman, “mümkün değil” dedi
Uzmanın kaza saatinde güneş ışınlarının Güney batıdan geldiğine dair tanıklık ettiğini belirten Saner, bu nedenle sanığın iddia ettiği gibi gözüne güneş ışığı girmesinin mümkün olmadığını söyledi.
Saner, Cemil Kızılbora'nın kullandığı HS 734 plakalı aracın yol kenarında park halindeki ET 048 plakalı araç ve arıcın yanındaki yayalara çarptığını belirterek, sanığın 300 metre mesafeden banket içerisindeki aracı görme imkânına sahip olduğunu ancak tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu kaza yaptığını söyledi. 

 

“Kazada sanık, yüzde yüz sorumlu”
Saner, kazada banket içerisindeki aracın ve araçta bulunanların kusurlu olmadığını, yaşanan kazada sanığın yüzde yüz sorumlu olduğunu kaydetti. Saner, tüm olguları değerlendirdiklerini belirterek sanığı tedbirsiz ve dikkatsiz sürüş nedeni ile ölüme sebebiyet verme başta olmak üzere 5 davadan suçlu bulduklarını ve oy birliği ile 4 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

 

AÖA’yı şeref derecesi ile bitirdi
Saner sanığın Atatürk Öğretmen Akademisini şeref derecesi ile bitirdiğini, sanık avukatının öğretmenler yasasına göre bir yıldan fazla hüküm giymesi halinde öğretmenlik yapamayacağını, bu nedenle sanığa mülayim davranılmasını talep ettiğini ancak ölümlü kazaların arttığını, büyük acılara neden olduğunu belirterek sanığa ceza verirken kamu yararını ön planda tuttuklarını söyledi.

 

Seroydaş: Dava üst mahkemeye taşınacak
Öte yandan polis mahkeme öncesi ve sonrasında taraflar arasında yaşanacak gerginliklerin önlenmesi adına mahkeme ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı ve zaman zaman yükselen tansiyonu kontrol altında tuttu. Kararın ardından kısa bir açıklama yapan sanık Avukatı Tahir Seroydaş verilen cezayı ağır bulduklarını belirterek, üst mahkeme için hukuk yolunun açık olduğunu ve davayı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.