1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI” YARIN BAŞLIYOR
“TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI” YARIN BAŞLIYOR

“TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI” YARIN BAŞLIYOR

“2015 KKTC Trafik ve Yol Güvenliği Çalıştayı” yarın başlıyor.

A+A-

“BİLİNÇLİ SÜRÜCÜ, GÜVENLİ TOPLUM” SLOGANIYLA DÜZENLENECEK ÇALIŞTAYDA, TRAFİK SORUNUNA SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜMLER ARANACAK

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından Trafik Komisyonu koordinatörlüğünde düzenlenen “2015 KKTC Trafik ve Yol Güvenliği Çalıştayı” yarın başlıyor.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, yarın başlayıp 2 gün sürecek ve “Bilinçli Sürücü, Güvenli Toplum” sloganı ile gerçekleştirilecek çalıştayda, ülkede trafik sorunlarına sürdürülebilir çözümler üretilmesi hedefleniyor.

2015 yılında trafikte farkındalık sağlamayı amaçlayan çalıştay, yarın ve çarşamba günü Golden Tulip Hotel’de yer alacak. Çalıştayın açılışı yarın saat 09.00’da yapılacak.

TAÇOY: “2015 TRAFİKTE FARKINDALIK YILI OLACAK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy konuyla ilgili açıklamasında, trafik konusunun dünyada büyük bir problem olduğunu ve ülkede de çok can yaktığını belirtti.

Taçoy, kazaların önlenmesi için alınan tedbirlerin dışında ek faaliyetler olduğuna, çalıştayın da buna bir başlangıç teşkil edeceğine inanç belirterek, dünyada her yıl 1 milyon 150 bin insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, 5 milyon insanın da kazalar sonucunda yaralandığını ifade etti.

KKTC’de de ölümlü trafik kazalarının sayısının dünyaya oranla oldukça fazla olduğunu dile getiren Taçoy, ülkede 2015 yılının trafikte farkındalık yılı olacağını belirterek, trafik konusunun insanlar tarafından konuşulması ve bilgilenilmesi gerekliliğine dikkat çekti.

Taçoy, rakamlara bakıldığında bir dizi eylem planına daha ihtiyaç olduğunu gözlemlediklerini ve bu yıldan başlayarak trafikte farkındalık yaratmak istediklerini ifade ederek, düzenlenecek çalıştayda Türkiye’den gelecek konuşmacılar ve tüm trafik paydaşlarının yer alacağını kaydetti.
Çalıştayın, trafikle ilgili birimlerin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı altında toplanması sonrasında yapılan ilk kapsamlı trafik çalışması olması açısından önemli olduğunu belirten Taçoy, 2 gün boyunca sürecek çalıştay sırasında emniyet kemerini kullanma bilincine yönelik, emniyet kemeri simülatör aracının da halkın kullanımı için yer alacağını belirtti.
Taçoy, çalıştay sonuçlarının Trafik Komisyonu’nun yapacağı bilimsel, idari, yasal ve teknik diğer çalışmalar için öncelikleri içeren bir yol haritası oluşturacağını da kaydetti.

Bakan Taçoy, trafikte misyon olarak belirlenen konuları şöyle sıraladı:
“Etkin trafik güvenliği yönetimi ve denetimi uygulamak, daha güvenli yollar ve ulaşım sağlamak, daha güvenli yol kullanıcıları yaratmak, kaza sonrası acil müdahaleyi geliştirmek, standartlara uygun araç güvenliğini temin etmek.”

Taçoy, bu misyonla ülkedeki trafik için gelecekte arzuladıkları vizyonun ise; “Uluslararası standartlarda altyapı ve yönetim imkanlarına sahip, yeterli ve güvenli ulaşım olanakları olan, kaza oranları asgari düzeye inmiş, araçlar ve sürücüler için çağdaş ve kaliteli ortama sahip bir trafik” olarak dile getirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.