1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TRAFİK YASA TASARILARI KABUL EDİLDİ
TRAFİK YASA TASARILARI KABUL EDİLDİ

TRAFİK YASA TASARILARI KABUL EDİLDİ

Trafikle ilgili konularda tüm yetkinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda toplanmasını düzenleyen yasa tasarıları, Meclis Genel Kurulu’nda oybirliğiyle kabul edildi.

A+A-

TRAFİKLE İLGİLİ TÜM YETKİNİN BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’NDA TOPLANMASINI DÜZENLEYEN YASA TASARILARI OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Trafikle ilgili konularda tüm yetkinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda toplanmasını düzenleyen yasa tasarıları,  Meclis Genel Kurulu’nda oybirliğiyle kabul edildi.

Yol Güvenliği (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Araç Işıkları (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Yol Kuralları (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Klakson ve Düdük Yasaklama (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Kamu Yollar Koruma (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Araçlar ve Trafik Düzenleme (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Yol ve Trafik Suçlarının Davasız Halli ve Ceza Puanı (Değişiklik) Yasa Tasarısı, 1975 Motorlu Araçlar (Geçici Kurallar) (Değişiklik ) Yasa Tasarısı ve Trafik Hizmetlerinin Planlanması, Koordinasyonu ve Denetimi (Değişiklik) Yasa Tasarısı için önce ivedilik tezkereleri oybirliğiyle kabul edildi.

Daha sonra Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı, CTP/BG Milletvekili Tufan Erhürman, öncelikle Yol Güvenliği (Değişiklik ) Yasa Tasarısı’na ilişkin raporu okudu. Rapor üzerinde görüşmelere geçildi. İlk sözü UBP Milletvekili Ersan Saner aldı.

SANER

UBP Milletvekili Saner, Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu’nun kurulması ve bir bakanlık altında toplanmasını desteklediklerini belirtti. Trafik alanında faaliyet gösteren birden fazla derneğin komisyonda  temsil edilmesini eleştiren Saner, bunun yetki karmaşası yaratacağını söyledi.

Saner’in konuşmanın ardından Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı, CTP/BG Milletvekili Tufan Erhürman, diğer tasarılara ilişkin raporları tek tek okudu. Söz isteyen olmayınca tasarılar madde madde görüşülerek, oybirliğiyle kabul edildi.

ANGOLEMLİ

Trafik Hizmetlerinin Planlanması, Koordinasyonu ve Denetimi (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın görüşüldüğü sırada söz alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, trafik derneklerinin komisyonda bulunmasında büyük yarar olduğunu söyledi.

Derneklerin sürekli çözüm ve öneri ürettiklerini belirten Angolemli, ‘derneklerin genel kurulunu tamamlamış olması’ maddesinin çıkarılmasını eleştirdi. Saner’in komisyon üyelerinin sayısının fazla olmasını eleştirdiğini söyleyen Angolemli, trafik derneklerinin üye sayısının azaltılmaması gerektiğini ifade etti.

Angolemli’nin konuşmasının ardından Cumhuriyet Meclisi bugükü çalışmalarını tamamladı. Genel Kurul’un bir sonraki birleşimi 26 Aralık Perşembe gün yapılacak.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.