1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TRAFİKTE DİKKAT!
TRAFİKTE DİKKAT!

TRAFİKTE DİKKAT!

6 saate 36 kaza... Buzlanma trafikte kaza riskini artıracak;

A+A-

 

Birkaç gündür süren yağış ve ani bir şekilde düşen sıcaklıklar, yolların buzlanmasına sebep oldu. Buzlanan yollar ise trafik kazalarını beraberinde getirdi. Son birkaç günde ülke genelinde bir çok trafik kazası meydana gelirken, 2 kişiyi de bu kazalarda kaybettik. Geçtiğimiz gün yağan yağmur sebebi ile 6 saatte 36 kaza meydana gelirken, kayda girmeyen kazaların bu rakamın 2 katı olduğu tahmin ediliyor.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı'nın Kıbrıs Postası'ndan Eniz Orakçıoğlu'na derlediği bilgilere göre, buzlanmanın daha kötü ve daha vahim bilançolar ortaya çıkarabileceğini belirterek, sürücüleri süratli araba kullanmamaları konusunda uyardı.

Ülkemizde yağış sebebiyle meydana gelen trafik kazaları herkesi üzerken, geçtiğimiz gün 6 saate 36 kaza meydana geldiği açıklandı.

Polis kayıtlarında olan 36 kazanın birde kayıta geçmeyenleri hesaplandığında bu sayının 70 civarında olduğu tahmin ediliyor. Bunun yanında dün de devam eden yağmur ve buzlanan yollar nedeniyle yeni kazalar oluşurken, birçok araçta kaza yapmaktan kıl payı kurtuldu. Bunun yanında hava şartlarının trafikte birçok zorluğa sebebiyet vermesi, 2 günde 2 ölümlü kazayı beraberinde getirdi. Kıbrıs Postasına durumu değerlendiren Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, sürücüleri sürat yapmamaları için uyardı.

“Göllenmeler tehlike yaratıyor”

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, geçtiğimiz gün yağmurun yağmasının etkisiyle 6 saat içinde 36 kazanın gerçekleşmesinin sebeplerini şu şekilde açıkladı: “Yağmurlu havalarda her yerin kap karanlık olması kazalara normalden daha da fazla davetiye çıkarır. Bunun yanında sol direksiyon araçların ışıkları ters tarafı gösterir. Yolun ıslak kalması ve yağan yağmurlar sonrasında göllenmeler olması trafik açısından bir başka büyük tehlike oluşturan faktördür. Bir de sürücülerimiz aldıkları eğitimlerde riskli sürüşlerin eğitimini almadıkları için, yağmurlu havadaki riskleri tahmin edemiyorlar.”

“Asfaltlar eski olduğu için kayganlığı arttı”

Meteoroloji Dairesi’nin son birkaç gündür yaptığı yağış, buzlanma ve karla karışık yağmur uyarılarını değerlendiren Avcı bu durumun trafikte daha çok tehlike yaratacağını belirtti. Asfalt yüzeyinin kalitesinin üst düzeyde olmadığını vurgulayan Avcı, “Asfaltlar eski olduğu için kayganlığı artmıştır. Bunun yanında lastik bakımları da yeterli olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Bunun üzerine bir de kar ve buzlanmada ilave edilirse yoldan kayma kaçınılmazdır. Yani ileriki günlerde buzlanma veya kar yağışı olduğu takdirde bizi daha vahim ve daha üzücü tablolar bekliyor. Maalesef bu kötü hava şartlarında bile birçok sürücü sürati azaltmamaktadır”

“Gereksiz süratten kaçının”

Avcı sürücüleri şu şekilde uyardı, “Havanın bulutlu ve yağmurlu olduğu durumlarda mutlaka araçlarının ışıklarını yaksınlar ve görünür olsunlar. Buna ek olarak sürücüler araçlarının sileceklerini mutlaka kontrol ettirmeli ve mutlaka süratten kaçınmalılar. Gereksiz sürat, gereksiz araba geçmemeye özen göstermeliler.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.