1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TRAFİKTE GÖRÜŞÜ ENGELLİYOR
TRAFİKTE GÖRÜŞÜ ENGELLİYOR

TRAFİKTE GÖRÜŞÜ ENGELLİYOR

Karayolları Dairesi, belediyelerin kendilerinden uygunluk görüşü almadan yerleştirdiği reklam tabelalarını kaldırmaya hazırlanıyor

A+A-

Karayolları Dairesi Müdürü Mustafa Demircioğlu, belediyelerin, Karayolları Dairesi’nden uygunluk görüşü almadan yerleştirdiği reklam tabelalarını toplamaya başlayacaklarını duyurdu. Söz konusu tabelaların trafikte görüşü engellediği veya sürücülerin dikkatini dağıttığı belirtiliyor.

Demircioğlu, reklam tabelalarına izin veren belediyelerin, tabelaların kavşağa ve yollara olan mesafesiyle ilgili Karayolları Dairesi’nden izin alması gerektiğini ancak birçok belediyenin daireden görüş almadığını açıkladı.

Demircioğlu, “Belediyeler reklam tabelalarını yerleştirmeden önce Karayolları Dairesi’nden uygunluk izni almalı ancak almıyor. Reklam tabelalarının kavşağa olan mesafesiyle ilgili çoğu belediye maalesef bizden görüş istemiyor” dedi.

Mustafa Demircioğlu, KKTC Başsavcılığı’ndan alınan görüşü, yeniden belediyelere göndereceklerini söyleyerek, izinsiz ve uygun olmayan ayrıca, Karayolları Dairesi’nden görüş alınmadan yerleştirilen reklam tabelalarını toplamaya başlayacaklarını duyurdu. Demircioğlu, “Başka türlü bu kirliliğin önüne geçilemez” dedi.

Vatandaşlar da şikâyetçi

Öte yandan, vatandaşlar, Haspolat köyü çıkışına yerleştirilen reklam tabelalarının yol görüşünü yüzde yüz engellediğini ve büyük tehlike arz ettiğini iddia etti.

Yapılan şikayette, Haspolat köyü istikametinden gelen ve anayola çıkmak isteyen sürücülerin, kavşağa yerleştirilen reklam tabelalarından kavşaktaki trafik durumunu tam olarak göremedikleri beliretildi.

Vatandaşlar, kavşaktan ve yeni yapılan yoldan oldukça memnun olduklarını ancak yoğun ve süratli bir trafik akışı bulunan kavşağa yerleştirilen reklam tabelalarının anayola girişte görüşü engellediğini anlattı. 

Olayı polise bildirdiklerini ancak reklam tabelalarının Karayolları Dairesi’nin sorumluluğunda olduğunu öğrendiklerini söyleyen vatandaşlar, Karayolları Dairesi’nin bir kaza olmadan tedbir alması gerektiğine işaret etti.

Vatandaşlar ayrıca, Kirli Sanayi Bölgesi’nden anayola çıkış yapılan noktada da yol kenarındaki servi ağaçlarının yol görüşünü engellediğini ve ağaçların budanması gerektiğini belirtti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.