1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TRAFİKTE TEHLİKE
TRAFİKTE TEHLİKE

TRAFİKTE TEHLİKE

Trafikte tehlike yaratıyor;

A+A-

Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD), reklam panolarının trafikte yarattığı tehlikelere işaret ederek, yetkili makamların erken zamanda önlem alarak yasal düzenleme yapmasını istedi.

TKÖD Başkanı Mehmet Avcı yazılı açıklamasında, yol güvenliğinde tehlike yaratan reklam panolarından sorumlu makamın kim olduğunu sorgulayarak, reklam panolarının devlet ve belediyeler tarafından gelir kaynağı görülmesinden vazgeçilmesi; önceliğin yol güvenliği olması gerektiğini kaydetti.

Sürücülerin dikkatini dağıtan reklam panolarının yarattığı ölümcül tehlikelerden örnekler veren TKÖD Başkanı Avcı, “Yollarımız yeterince tehlikelerle dolu olup bir de buna reklam panolarının tehlikelerini katarak insan canlarının daha fazla tehdit edilmesine göz yumma hakkı kimsede olmamalıdır” diyerek şu görüşlere yer verdi:

“Kaymakamlıklar, Belediyeler, Karayolları Dairesi ve Polis Genel Müdürlüğü insan hayatını tehdit eden bu konuda, yetkilerini etkin ve doğru kullanmalıdır. Reklam panolarının, Polis Genel Müdürlüğü ve Karayolları Dairesi’nden ‘olur’ alındıktan sonra yol güvenliğini tehdit etmeyecek bir raporun tanzimi sonrası takılmasına izin verilmesi gerekmektedir.

Bu konuda Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu gerekli kararları almalı ve trafik sisteminden sorumlu olan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı yasal düzenlemeyi erken zamanda yapmalıdır.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.