1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TRAJEDİ
TRAJEDİ

TRAJEDİ

Dörtyol’da ikamet eden 5 kişilik Fidan ailesi büyük acılarla boğuşuyor.

A+A-

Dörtyol’da ikamet eden 5 kişilik Fidan ailesi büyük acılarla boğuşuyor.  Ailenin iki çocuğu engelli… Özgür Fidan, çok nadir görülen “Cam Kemik” hastalığı ile mücadele ediyor… 4 yaşından beri kemikleri kırılıyor, 10 yaşında iki bacağını birden kaybetmiş…  Fiziksel engeli nedeniyle hareket etmesi acı veriyor, fazla zorlanırsa kemikleri kırılıyor. 

Özgür Fidan’ın tek isteği evlerinin yanında bulunan araziye küçük bir oda inşa etmek… Bedensel engeli nedeniyle şu an yaşadığı evinin ikinci katına çıkmakta zorlanan Fidan, zemin katında bir oda kurmak için devletten arazi tahsis edilmesini bekliyor.

Özgür Fidan’ın durumu ile yakından ilgilenen Lefkoşa Özel Eğitim Sosyal Komite Başkanı Tülay Umut, devletin söz konusu araziyi aileye devretmesi halinde kendilerinin binayı inşa etmeye hazır olduklarını söylüyor.

Müsteşar Alicik: “Bakanlık olarak gerekli çalışmaları başlatıyoruz”

Bahsi geçen başvuruların, geçmiş hükümet dönemine ait olduğunu dile getiren İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik, konunun henüz bilgisine ulaştığını açıkladı.
Söz konusu  hastalığın göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir hastalık olduğuna dikkat çeken Alicik, ailenin de durumunun ele alındığı zaman, bakanlığın konu ile ilgili yasal çerçevede, gerekli tüm araştırmaları yapacağını ve prosedüre uygun şekilde gerekli desteğin yapılması adına çalışmaların başlayacağını belirtti.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.