1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. TREND ARTIK FAST DEĞİL SLOW FOOD
TREND ARTIK FAST DEĞİL SLOW FOOD

TREND ARTIK FAST DEĞİL SLOW FOOD

Trend artık fast değil slow food

A+A-

Uzmanlar, yaz tatili nedeniyle aileleri uyarıyor.

Antalya Halk Sağlık Müdürü Murat Özdemir, çocukların bilgisayara mahkum edilmemesi, onlara mutlaka fiziksel bir aktivite yaptırılması gerektiğini söyledi. Özdemir, "Özellikle büyük şehirlerde yaşayan çocuklarda fast food, çikolata, cips ve şeker alışkanlığı çok fazla, bunları sınırlamak lazım. Trend artık fast food değil, slow food (yavaş yemek)" diyor

Özdemir, ilk, orta ve lisede eğitim gören milyonlarca çocuk ve gencin karnelerini alarak uzun bir tatil dönemine girdiğini belirterek, ailelerin tatil dönemi için bir zaman planlaması yapmazsa çocukların bu dönemde bilgisayarın esiri olabileceği uyarısında bulundu.

Türk toplumunda fazla kilolu ve obez sayısının attığına işaret eden Özdemir, çocuklarda yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazanmasının sağlıklı büyüme ve gelişmeye katkı sağladığını vurguladı.

Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de çocukların giderek tombullaştığını dile getiren Özdemir, "Türk toplumu 'tombiş' çocuğu sever. Tombiş çocuk her ne kadar şirin gözükse de aslında sağlıklı bir görüntü değil. Standartlara uygun bir vücut yapısının olması önemli" dedi.

FAST FOOD DEĞİL SLOW FOOD

Hareketsiz yaşamın başta obezite olmak üzere birçok sağlık sorunlarına neden olduğunu kaydeden Özdemir, şunları söyledi:

"Hareketsiz bir yaşamdan sağlık bekleyemeyiz. O nedenle çocuklarınızı yaz tatili boyunca televizyon, bilgisayar başına veya internet kafelere mahkum etmeyin. Çocuklarınıza vakit ayırın ve mümkün olduğunca hareketli olmalarını sağlayın, hareket etmeleri için motive edin. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan çocuklarda fast food, çikolata, cips ve şeker alışkanlığı çok fazla, bunları sınırlamak lazım.

Trend artık fast food değil, slow food (yavaş yemek). Hiçbir şey yapamıyorsanız çocuklarınızı sokağa çıkartın, orada oynasınlar. Özellikle Antalya'da güzel bir sahil bandı var, çocuklarınızı havuza, denize götürün, imkanınız varsa mutlaka spor okullarına verin. Unutmayın, çocuklukta kazanılan spor alışkanları ileride kaybolmaz."

Özdemir, haftada 3-4 gün 45 dakikalık yürüşün her insan için çok faydalı olduğuna dikkati çekerek, "Bunu yaparken yanınıza birini alın ki spor alışkanlığı yaygınlaşsın. Kim bunu yaparsa ondan sonra diğeri de mutlaka yanına birini alacaktır" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.