1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. TRİO ARİON’UN BEDESTEN KONSERİ BÜYÜLEDİ
TRİO ARİON’UN BEDESTEN KONSERİ BÜYÜLEDİ

TRİO ARİON’UN BEDESTEN KONSERİ BÜYÜLEDİ

Birincisi, dün akşam, Lefkoşa Bedesten’de gerçekleştirildi;

A+A-

Kültür Dairesi’nin düzenlediği Trio Arion oda müziği konserler dizisinin birincisi, dün akşam, Lefkoşa Bedesten’de gerçekleştirildi.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, konserde, Kıbrıslı Türk Keman Sanatçısı Mehmet Aybars, Viyolonsel Sanatçısı Aslı Erden ve Piyanist Lale Necef’ten oluşan Trio Arion,  “FelixMendelssohn’un Piyano Trio no 2 in C minör op.66 ve AntonZemlinsky’nin Piyano Trio in D minör op.3” isimli eserlerini seslendirdi.

Konser öncesinde, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Kültür ve Sanat Danışmanı Süleyman Akosman sanatçılara teşekkür ettiği kısa bir sunuş konuşması yaptı.

Akosman, Kültür Dairesi’nin yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk sanatçıların talebi üzerine sanatçıların kendi ülkelerinde konser vermelerine olanak sağlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk sanatçıların birikimlerini kendi ülkelerine de aktarmaları açısından bu gibi etkinliklerin önemine vurgu yapan Akosman,tüm sanatseverleri, halka açık ve ücretsiz olarak düzenledikleri konserleri izlemeye davet etti.

TRİO ARİON, CUMARTESİ BELLAPAİS MANASTIRI’NDA...

Trio Arion, 7 Haziran Cumartesi akşamı Bellapais Manastırı’nda saat 20.30’da yeniden sahne alacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.