1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TRODOS’TA CİĞERİMİZ YANDI
TRODOS’TA CİĞERİMİZ YANDI

TRODOS’TA CİĞERİMİZ YANDI

Trodos’ta ciğerimiz yandı

A+A-

Gürsel KARAGÖZLÜ
Güney Kıbrıs’ta son 24 saatte 31 ayrı bölgede yangın çıktı. Çıkan yangınlara itfaiye ve yangın helikopterleri müdahale etti. Lefke’de Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs arasındaki ara bölgede çıkış nedeni halen bilinmeyen bir nedenden ötürü çıkan yangında kilometreler uzunluğunda arazi kül oldu.

Ara bölgede etkili olan yangın için Rum itfaiye ekipleri söndürme çalışması yaptı.

Yangının haber alınması ile birlikte Kuzey Kıbrıs’tan Gemikonağı İtfaiye ekibi, Orman Dairesi İtfaiye ekipleri ve askeri birlik alarma geçti.

1-950.jpg

İsrail 4 adet yangın helikopteri gönderdi

Yangına müdahale eden Rum itfaiyesinin yetersiz kalması ile üstlerden iki adet yangın helikopteri bölgeye yönlendirildi ve yangına müdahale edildi. Helikopterlerin yangına müdahale konusunda yetersiz kalması üzerine İsrail 4 adet yangın helikopteri gönderdi.

Yangın helikopterleri ara bölgede kalan eski Lefke Barajı ile Güney Kıbrıs’taki Solya yakınındaki bir barajdan elde ettikleri su ile yangına müdahale ederek yangını kontrol altına aldılar. Kontrol edilen yangına Rum itfaiyesi soğutma çalışmaları yaptı. Havanın rüzgarlı olması ve olası bir sıçrama ile Kuzey’e geçmemesi için Gemikonağı İtfaiye ve Orman İtfaiye ekipleri rüzgar nedeni ile olağanüstü tedbir aldı.

4 köy boşaltıldı

Rüzgarın Kuzey’den Güney’e doğru esmesi Kuzey’de olası bir yangını ve faciayı da önlemiş oldu.

Rum polisi yaptığı açıklamada Kourdali, Spilia, Ayia Irini ve Kannavia köylerinin boşaltıldığını, Kakopetria’dan Karvounas’a kadar olan yolun ise trafiğe kapatıldığını kaydetti.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.