1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TROYKA BİRÇOK KONUDA İNCELEMELERDE BULUNUYOR
TROYKA BİRÇOK KONUDA İNCELEMELERDE BULUNUYOR

TROYKA BİRÇOK KONUDA İNCELEMELERDE BULUNUYOR

Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkililerinden oluşan Troyka heyetinin, Rum kesiminin memorandum programını dördüncü kez

A+A-

Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkililerinden oluşan Troyka heyetinin, Rum kesiminin memorandum programını dördüncü kez değerlendirmek üzere Güney Kıbrıs’ta yaptığı temaslar dün de sürdü.

Alithia gazetesi, heyetin dün Rum Ulusal Ekonomi Konseyi, Rum Banka Memurları Birliği, Rum İnşaat Sektörü Müteahhit Birliği Federasyonu, Rum Otelciler Birliği, Kooperatif ve Kıbrıs Bankası yetkilileriyle görüştüğünü yazdı.

Heyetin günlük bazda birçok konuda incelemelerde bulunduğunu kaydeden gazete, batık krediler, genel sağlık sistemi ve asgari ücretten oluşan üç konunun heyetin değerlendirmelerinde belirleyici olacağını aktardı.

Heyetin dünkü temaslarında ilgilerinin batık kredilerin tahsilatı konusuna odaklandığını ortaya koyduğunu belirten gazete, temaslar sırasında turizm ve inşaat sektöründeki sorunların da analiz edildiğini kaydetti.

Habere göre heyet bugün Rum Çalışma Bakanı Zeta Emilianidu, bakanlık teknokratları ve diğer kişilerle görüşecek.

KAPALI DÖNEMDE YAPILAN İŞLEMLER LİSTESİ KARIŞIKLIĞA NEDEN OLDU

Fileleftheros gazetesi Güney Kıbrıs’ta bankaları kapalı olduğu dönemde Kıbrıs ve Laiki Bankalarından yapılan yurtdışına döviz ihracı işlemleri listesinin kamuoyuna açıklanmasının karışıklık, öfke ve soru işaretlerine neden olduğunu yazdı.

Listede adı yer alan birçok şirketin dün veriler ortaya koyarak konuyla ilgili izahatlarda bulundukları açıklamalar yaptığını aktaran gazete, bazı şirketlerin de işlemlerin sermaye çıkışı değil girişi olduğuna işaret ettiklerini kaydetti.

Şirketlerin konuyla ilgili hoşnutsuzluğunu dile getirdiklerini ve Rum Meclisi’ni eleştirdiklerini de belirten gazete, bazılarının ise yasal önlemler alma olasılığından söz ettiğini aktardı.

Alithia gazetesi ise konuyla ilgili haberinde büyük bir fiyaskodan söz ederek, listeyle ilgili büyük hatalar ve belirsizlikler üzerine kişiler ve şirketlerin yalanlama açıklamaları yaptığını belirtti.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.